Διεθνή

Ερντογάν: Το όραμα του Κεμάλ είναι ο οδικός χάρτης της χώρας

Ερντογάν: Το όραμα του Κεμάλ είναι ο οδικός χάρτης της χώρας
Ερντογάν στους Κεμαλιστές: Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί άνοιγμα προς αυτή την ομάδα για να σταθεροποιήσει το εσωτερικό της χώρας.

Πρόσφατα ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε άνοιγμα στους Κεμαλιστές. Ο λόγος είναι ότι ο  τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της πενταετούς θητείας του και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε άνοιγμα προς τους… Κεμαλιστές, λέγοντας ότι για την προσπάθειά του για διείσδυση σε άλλες χώρες ακολουθεί το παράδειγμα του Κεμάλ. Αλβανικό δημοσίευμα

“Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα στη Συρία, τη Λιβύη, τον Καύκασο”

«Η αντιπολίτευση λέει τι κάνουμε στο Αζερμπαϊτζάν, τι κάνουμε στη Λιβύη, τι κάνουμε στη Συρία; Εσείς λέγατε πως είστε Κεμαλιστές και ακολουθείτε το δρόμο του Κεμάλ. Δεν είναι έντιμοι. Εμείς, αυτός ο λαός, ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει και πού να το κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτό το όραμα του Κεμάλ είναι και ο οδικός χάρτης της σημερινής Τουρκίας. Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα στη Συρία, τη Λιβύη, τον Καύκασο. Η Τουρκία εξακολουθεί να διεξάγει πρωτοποριακή διπλωματική πολιτική στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αν υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που «αγκαλιάζει» την πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική κληρονομιά του Κεμάλ, αυτοί είμαστε είμαστε εμείς».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Λίγα λόγια για τον πρόεδρο της Τουρκίας

Είναι ο Τούρκος πολιτικός, πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ υπηρέτησε και ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1954 στην Κασίμπασα αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Ρίζε, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Πριν ακόμα έρθει στην ζωή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οικογένειά του ζούσε στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Ο πατέρας του υπηρετούσε λιμενικός στην Ρίζε έως την στιγμή που η οικογένεια αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλούσε λεμονάδες και κουλούρια όταν ήταν μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του οικονομικά. Πήγε Δημοτικό Σχολείο στο Κασίμπασα το 1960 και μέχρι το 1973 φοιτούσε στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments