Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη – Δίνουμε αυτά που τους πήρατε

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη – Δίνουμε αυτά που τους πήρατε
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Υπάρχει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης».

«Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε όσα του πρόσαψε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή, όπου ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα στήριξης. Να σημειωθεί πως από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε νωρίτερα υπογραμμιστεί ότι η Ισπανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η ανεργία της περιοχής δεν έχει μειωθεί καθόλου, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. «Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

Πάντως, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει αύξηση των τιμών, κάτι που απέδωσε και στον αποπληθωρισμό. «Προφανώς και υπάρχει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε : «Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τι είπε για την ΔΕΗ

Αναλυτικά, επίσης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην υπόθεση της ΔΕΗ. Μάλιστα παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2018, επί κυβέρνησης Τσίπρα, όπου η ΔΕΗ είχε κοστολογηθεί 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα

«Και έρχομαι τώρα στο ζήτημα της ΔΕΗ. Βλέπετε αυτό το διάγραμμα; Λέει ότι η αξία της μετοχής επί δικών σας ημερών ήταν 1 ευρώ. Ποια είναι η αξία σήμερα; Γύρω στα 9 ευρώ. Ποια η αξία των μετοχών του δημοσίου όταν κατείχε το 51%,; 200εκ. Σήμερα 1,2 δις. Και τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε για να κάνετε δήθεν κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φορολογούμενων», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε δεσμευτεί να την παραχωρήσει. Να σημειωθεί, δε, ότι με ένταση απάντησε στα περί deal που του καταλόγισε ο Α. Τσίπρας λέγοντας τα εξής: «Ήρθατε και μας είπατε ότι κάνουμε deal, λες και δεν υπάρχει ελληνική λέξη. Φαντάζομαι εννοούσατε ότι κάνουμε δουλειές. Όταν έλειπα, απειλήσατε τον υπουργό. Οι απειλές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε. Στην κυβέρνηση να πείτε ότι θέλετε αλλά όχι να απειλείτε υπηρεσιακούς υπαλλήλους, Εμείς ένα deal έχουμε κάνει, συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό και οι δυο πλευρές και εμείς και ο ελληνικός λαός είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»!

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έπρεπε να πάρουμε απόφαση αν θα στηρίξουμε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και αποφασίσαμε τα νοικοκυριά

Συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η συμμετοχή του δημοσίου σε υπόλοιπες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ξέρετε ποια είναι; Η συμμετοχή του Ιταλικού 23,5%. Του γερμανικού 2,8%. Στη Γαλλία 23,6%… Εμείς κρατάμε το 34%. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα πέσουμε από αυτό. Ελέγχουμε απόλυτα την επιχείρηση με το ποσοστό αυτό και προσβλέπουμε στη δημιουργία και μεγαλύτερων υπεραξιών για τους μετόχους. Τα λεφτά που θα παίρνατε εσείς που θα πηγαίναν στους χαμηλοσυνταξιούχους ή στην αποπληρωμή του χρέους; Στο δεύτερο προφανώς. Μητσοτάκης σε Τσίπρα

Και κάτι τελευταίο: Επειδή δείξατε λογαριασμούς που αφορούν ως επί το πλείστον επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αυτό που δεν είπατε όμως είναι ότι στο λογαριασμό υπάρχει και μια έκπτωση ενέργειας που κάνει η ΔΕΗ. Την κάνει αυτή την έκπτωση ακριβώς επειδή έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Έπρεπε να πάρουμε απόφαση αν θα στηρίξουμε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και αποφασίσαμε τα νοικοκυριά. Γι’ αυτό και δεν δείξατε κανένα λογαριασμό χαμηλού νοικοκυριού» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments