Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας πείθει δημοσιογράφο να κάνει το εμβόλιο επιτόπου

Μεγάλη Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας πείθει δημοσιογράφο να κάνει το εμβόλιο επιτόπου
Μεγάλη Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας πείθει δημοσιογράφο να κάνει το εμβόλιο επιτόπου και υπόσχεται ότι θα τηλεφωνήσει στο αφεντικό του ώστε να μην γυρίσει στο γραφείο

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σαζίντ Τζαβίντ έπεισε με τον πλέον αβίαστο τρόπο δημοσιογράφο να κάνει το εμβόλιο και μάλιστα on camera καθώς οι δύο τους ετοιμάζονταν για συνέντευξη έξω από το νοσοκομείο  Σεντ Τόμας. 

O υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ, ρώτησε τον πολιτικό ανταποκριτή Τζον Κρεγκ εάν είχε κάνει την αναμνηστική δόση και στη συνέχεια κατέληξε να τον συνοδεύσει στο κέντρο όταν αποκάλυψε ότι δεν το είχε κάνει.

Είπε: «Έχεις κάνει την ενισχυτική ακόμα;»

Ο Κρεγκ απάντησε: «Όχι, είμαι 64 και ακόμα δεν το έχω κάνει».

«Γιατί όχι», επέμεινε ο υπουργός Υγείας.

Ο Κρεγκ εξήγησε ότι είχε νοσήσει με Covid νωρίτερα μέσα στο έτος και πως έκανε τη δεύτερη δόση τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις παλιές οδηγίες, θα έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο – έξι μήνες αναμονής – ώστε να κάνει την αναμνηστική. Ωστόσο, στη Μεγάλη Βρετανία απί χθες, το διάστημα μεταξύ των δόσεων μειώθηκε στους τρεις μήνες και ο Τζαβίντ τον παρότρυνε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό για να το κάνει.

«Μπορεί να σου το κάνουν τώρα αν μπεις μέσα», είπε ο Τζαβίντ.

«Πρέπει όμως να επιστρέψω στη δουλειά», απάντησε ο Κρεγκ.

«Ναι απλά κάντο. Μπορείς να μου δώσεις μια υπόσχεση; Δώσε μου μια υπόσχεση, απλά πήγαινε να το κάνεις τώρα. Δώρο. Δώρο. Οχι όχι. Θα το πω στο γραφείο σου». Αφού ο Κρεγκ συμφώνησε, ο Τζαβίντ προσφέρθηκε στη συνέχεια να πάει μαζί του και τον συνόδευσε στο κέντρο όπου ο Κρεγκ πιθανώς έκανε το εμβόλιο.


 
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments