Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί επιδιώκει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί επιδιώκει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς - Ο στόχος και το ρίσκο

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόσκληση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πρόκειται να απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης πολιτικής τακτικής που εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και κλιμακώνεται αργά αλλά σταθερά.

Μιας στρατηγικής που εδράζεται σε πολιτικά ανοίγματα προς όλους τους χώρους. Ειδικότερα στους ιδεολογικά όμορους και κυρίως στους ψηφοφόρους τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενώπιον μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας. Από τη μια πλευρά η κυβερνητική παράταξη δείχνει να μην έχει τον αρχικό ενθουσιασμό αλλά ούτε και την κοινωνική αποδοχή της πρώτης περιόδου. Από την άλλη οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, όπως κατεγράφη σε ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. «Σαν να έχει παγώσει ο χρόνος», έλεγε με νόημα ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κινητικότητα που παρουσιάζεται στο χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας και κυρίως, η παγιωμένη διαφορά με τη ΝΔ, έχουν προκαλέσει τριγμούς στο οικοδόμημα της Κουμουνδούρου. 

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του κ. Τσίπρα, να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια, φαίνεται, να μη βρίσκουν απήχηση είτε στην ίδια τη κοινωνία είτε ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος του, που ακόμη παλεύει να ξεδιαλύνει τις ιδεολογικές αναφορές του.
Κινήσεις, σε κοινοβουλευτικό, επίπεδο, όπως προτάσεις για εξεταστικές και επιθέσεις εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού, φαίνεται πως προς ώρας, τουλάχιστον, αποτελούν μπαλιωθιές στον αέρα. Λογικές, για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά χωρίς κοινωνικό αντίκτυπο.
Ακόμη και η κίνηση για διάλογο με την ελάσσονα αντιπολίτευση αναφορικά με το τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, χαρακτηρίστηκε, από πολιτικούς κύκλους, είτε καθυστερημένη, είτε «πολιτικού σκοπού» για ίδια οφέλη.
Η κοινωνία μαστίζεται κάτω από πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες. Αναζητά διεξόδους υγειονομικές και οικονομικές. Τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως οφείλουν να δράσουν επί αυτού. Μπορεί να μη κυβερνούν και να μην έχουν τον τελευταίο λόγο, έχουν, όμως, τη δική τους ευθύνη.
Η πολιτική πρωτοβουλία Τσίπρα, θα έχει αποτέλεσμα εφόσον υπάρξει μια κοινή στάση. Διαφορετικά θα είναι μια ακόμη μπαλωθιά που δεν θα ενδιαφέρει κανέναν. Ειδικά εκείνους που βρίσκονται στα εσχάτως επιβαρυμένα νοσοκομεία και εκείνους που θρηνούν καθημερινά τους νεκρούς τους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments