Οικονομία

Σκυλακάκης: Ενισχύονται οι δαπάνες μάρκετινγκ και κεφαλαίου κίνησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Σκυλακάκης: Ενισχύονται οι δαπάνες μάρκετινγκ και κεφαλαίου κίνησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Σκυλακάκης: Για την κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για την κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο συνέδριο “Εξαγωγές: Δύναμη Ανάπτυξης και Προοπτικής για την Ελλάδα” τόνισε πως “Η δική μας η φορολογική πολιτική, από την πρώτη στιγμή, στηρίζει την εξωστρέφεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα”, επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

“Κάποιος που είναι στην άτυπη οικονομία δεν εμφανίζει το 100% των εσόδων και έχει τη δυνατότητα να έχει πόρους απασχόλησης και πρώτων υλών, χωρίς να πληρώνει την αντίστοιχη φορολογία ή τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό, περιορίζει πολύ τη δυνατότητα της εξαγωγικής επιχείρησης να προσελκύσει στελέχη και εργαζομένους, αλλά και να αγοράσει πρώτες ύλες, σε χαμηλές τιμές. Και αυξάνει τις τιμές, που υπό άλλες συνθήκες θα πλήρωνε. Γι’ αυτό και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις οι μειώσεις που κάνουμε στη φορολογία έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι γι’ αυτές που είναι στην άτυπη οικονομία. Διότι οι μεν πληρώνουν, οι δε δεν πληρώνουν. Αυτό ήθελα να το κάνω ως παρατήρηση, διότι σπανίως λέγεται, αλλά είναι ένας από τους “ελέφαντες στο δωμάτιο” που εμποδίζουν την εξωστρέφεια” δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ποιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο για τη ενίσχυση της εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε: “Έρχεται η πολύ μεγάλη βοήθεια που θα δώσουμε στην εξωστρέφεια, με το εργαλείο των δανείων και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της εξωστρέφειας, με τις επιδοτήσεις. Για τις επιδοτήσεις, θα βγουν, στις αρχές του χρόνου, πολύ μεγάλα προγράμματα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Από αυτά, μπορούν να επωφεληθούν και οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις, προφανώς”. Αυτά, αφορούν σε ψηφιακή μετάβαση, ενεργειακή απόδοση, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό κ.λπ. “Έχουμε, λοιπόν, ένα μεγάλο πακέτο επιδοτήσεων που θα ξεκινήσει”, τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments