Διεθνή

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Άγνωστη ασθένεια σκότωσε 89 ανθρώπους στο Σουδάν

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Άγνωστη ασθένεια σκότωσε 89 ανθρώπους στο Σουδάν
Άγνωστη ασθένεια σκότωσε 89 ανθρώπους στο Σουδάν - Άμεσα στη χώρα κλιμάκιο του ΠΟΥ

Μια ασθένεια, που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 89 ανθρώπους στο Fangak στην πολιτεία Jonglei του Νοτίου Σουδάν, δήλωσε στο BBC αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι μυστηριώδεις θάνατοι σημειώθηκαν σε περιοχή που επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες, ωστόσο τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο της χολέρας ως αιτία.

Αποστολή του ΠΟΥ στην περιοχή

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα ταχείας αντίδρασης για να πάει και να κάνει εκτίμηση και έρευνα κινδύνου. Τότε θα μπορέσουν να συλλέξουν δείγματα από τους άρρωστους. Προσωρινά, γνωρίζουμε ότι έχουν σημειωθεί περίπου 89 θάνατοι από αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια»δήλωσε στο BBC η αξιωματούχος του ΠΟΥ, Σίλα Μπάγια .

Ένα ελικόπτερο πρόκειται να μεταφέρει μια ομάδα του ΠΟΥ στην πληγείσα περιοχή από την πρωτεύουσα Τζούμπα την Τετάρτη.

Οι πλημμύρες που έπληξαν το φτωχό αφρικανικό έθνος, νωρίτερα μέσα στο έτος, ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στις τέσσερις πληγείσες πολιτείες από το 1962, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τον Οκτώβριο.

«Οι σημερινές πλημμύρες έχουν χτυπήσει σε μια περίοδο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήδη την τριπλή απειλή των πολεμικών συγκρούσεων, του Covid-19 και της πείνας», ανέφερε η υπηρεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments