Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Εγκλωβισμένος στη πρόταση του για πρόωρες εκλογές;

Αλέξης Τσίπρας: Εγκλωβισμένος στη πρόταση του για πρόωρες εκλογές;
Αλέξης Τσίπρας: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την ηχηρή πρόκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές.

Η ηχηρή πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις για τις τελευταίες ημέρες του έτους. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει την ακραία πόλωση. Μια αναμενόμενη πολιτική επιλογή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οξύνει τους τόνους περί παραίτησης του πρωθυπουργού. Και όπως διαφαίνεται, θα αποτελέσει και το μόνιμο αίτημα σε κάθε ευκαιρία.

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπικές καταγραφές αναδεικνύουν τη σταθερή διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενώ εμφανίζουν ως νέο πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ταυτοχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πανδημικό κύμα για το οποίο οι επιστήμονες απαιτούν σκληρά μέτρα προστασίας. Έμπειροι αναλυτές θεωρούν πως με την επιλογή της ακραίας στάσης και της πρότασης για εκλογές, μάλλον απελευθέρωσε το Κυριάκο Μητσοτάκη και έδωσε ανάσα στον Νίκο Ανδρουλάκη, παρά διαμόρφωσε ένα νέο πολιτικό πεδίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως εκτιμούν και ευρύτεροι πολιτικοί κύκλοι, κινδυνεύει να βρεθεί εγκλωβισμένος στη δίκη του πολιτική επιλογή. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προβάλει εδώ και καιρό το αίτημα της παραίτησης. Οι εκλογές ήταν το επόμενο βήμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνουν τη «παγίδα» της επόμενης ημέρας. Η διαρκής επιμονή για πρόωρες εκλογές, ενέχει το πολιτικό εγκλωβισμό αν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις και σε ότι αφορά τη πανδημία και για την ακρίβεια.

Η επόμενη ημέρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να δεσμεύει περισσότερο παρά να απελευθερώνει. Μετά το αίτημα για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει να εμφανιστεί ως ο «γκρινιάρης» της παρέας. Η καθολική άρνηση θεωρήθηκε ως η αιτία της παγωμένης δημοσκοπικής καταγραφής του. Η επόμενη ημέρα της ακραίας τακτικής εμφανίζει σημάδια της προηγούμενης πολιτικής.

«Καλές είναι οι διαπιστώσεις αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στα καίρια ζητήματα του παρόντος χρόνου. Δεν λύνονται όλα με τις πρόωρες εκλογές», σημείωνε δηκτικά υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.

Είναι σαφές, για παράδειγμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στο τρόπο αντιμετώπισης της νέας πανδημίας. Θα αποδεχθεί το καθολικό πάγιο αίτημα των ευρωπαϊκών χωρών για υποχρεωτικό εμβολιασμό; Θα αναγνωρίσει την ανάγκη νέων περιοριστικών και αυστηρών  μέτρων που προτείνουν μετ’ επιτάσεως όλοι οι επιστήμονες; Πως αξιολογεί και τι προτείνει για τη διέξοδο της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ακρίβειας με το πληθωρισμό κόστους που απειλεί να είναι μόνιμος στις τιμές των προϊόντων; Ερωτήματα που τίθενται από πρώην υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο χειμώνας που μόλις ξεκίνησε δείχνει να είναι δύσκολος. Πανδημία, ενεργειακή κρίση, αυξημένες τιμές, θα καθορίσουν, όπως εκτιμάται και τις πολιτικές εξελίξεις. Με ότι αυτό συνεπάγεται και για την αξιωματική αντιπολίτευση…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments