Διεθνή

Δημόσιος εξευτελισμός σε όσους σπάνε την καραντίνα στην Κίνα

Δημόσιος εξευτελισμός σε όσους σπάνε την καραντίνα στην Κίνα
Δημόσιο εξευτελισμό υπέστησαν όσοι έσπασαν την καραντίνα στην Κίνα - Viral έγιναν τα βίντεο

Αξιωματούχοι μιας συνοριακής πόλης της νότιας Κίνας υπεραμύνθηκαν τα viral βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ανθρώπους με ολόσωμες στολές να παρελαύνουν χλευαζόμενοι στους πολυσύχναστους δρόμους επειδή φέρονται να αψήφησαν τα αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek.

Σε πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προβλήθηκαν περισσότερες από 7 εκατομμύρια φορές στο μικρομπλόγκ Weibo της Κίνας, που μοιάζει με το Twitter, φαίνονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί αλλά και αστυνομικοί με εξοπλισμό hazmat υψηλής προστασίας να συνοδεύουν τέσσερις άνδρες στην πόλη Jingxi στο Guangxi, μια περιοχή που συνορεύει με το Βιετνάμ.

Μια σειρά από βίντεο έδειχνε τους ύποπτους να κουβαλούν μεγεθυσμένες εκτυπώσεις από τις δικές τους φωτογραφίες, καθώς τα πρόσωπά τους κρύβονταν από προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης ντροπής. Παρόμοια θεάματα τεχνικά έχουν αποκλειστεί για μια δεκαετία λόγω της ταπείνωσης που προκαλούν στους επίδοξους παραβάτες.

Σε άλλο βίντεο, οι τέσσερις ύποπτοι, πλαισιωμένοι ο καθένας από δύο αστυνομικούς, στέκονται μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος σε δημόσια πλατεία που φρουρείται από σειρές ένοπλων αστυνομικών. Ένα κόκκινο πανό κρεμασμένο από ένα κτίριο πίσω τους προσδιορίζει την εκδήλωση ως μια ετήσια εκστρατεία πρόληψης του εγκλήματος στα σύνορα και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Οι χρήστες του Weibo ήταν επικριτικοί απέναντι στο στιγμιότυπο. Κάποιοι είπαν ότι θυμίζει παρόμοια δημόσια γεγονότα ταπείνωσης γνωστά ως «συνεδριάσεις αγώνα», που ήταν κοινά κατά τη διάρκεια της δεκαετούς Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσε Τουνγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments