Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευχές Πούτιν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευχές Πούτιν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ευχές στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία είναι σε πολύ καλό σημείο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ρωσία.

Στις ευχές που έστειλε, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρει ότι «παρά τις δυσκολίες, που συνδέονται με την πανδημία, το τελευταίο διάστημα κατορθώθηκε να γίνουν όχι λίγα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.

“Καλές προοπτικές ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς ελληνορωσικής συνεργασίας”

«Ιδιαίτερη σημασία είχε η επιτυχής εκκίνηση υπό την κοινή με εσάς αιγίδα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας. Είναι συμβολικό ότι πολλές από τις εκδηλώσεις, που έχουν προβλεφθεί στο ευρύτατο πρόγραμμά του, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνος του ελληνικού λαού, στην επιτυχία του οποίου συνεισέφερε και η Ρωσία», υπογραμμίζεται στο ευχετήριο μήνυμα του Ρώσου Προέδρου.

Ο κ. Πούτιν τόνισε, επίσης, ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των δύο ηγετών στο Σότσι «επιβεβαίωσαν τις καλές προοπτικές ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς» και εξέφρασε την ελπίδα για τη συνέχιση της κοινής εργασίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων βλέπει ο Πούτιν

Για περιεκτικές και αποτελεσματικές συνομιλίες έκανε λόγο από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν τα πιο επίκαιρα θέματα της τρέχουσας συνεργασίας. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στα ζητήματα των σχέσεων Ρωσίας – ΕΕ, στα Βαλκάνια, και στην Ανατολική Mεσόγειο. Για το Κυπριακό, ο Ρώσος πρόεδρος διαμήνυσε πως «υποστηρίζουμε τη λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας».

«Υιοθετήσαμε το πολυσύνθετο κοινό πρόγραμμα δράσεων» για την περίοδο 2022-2024, τόνισε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «η υλοποίησή του θα επιτρέψει να δοθεί μία επιπλέον ώθηση» στη διμερή συνεργασία. Επισήμανε ότι με αφορμή του επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, υπογράφηκε μία σειρά από συμφωνίες σε τομείς όπως η ασφάλεια στη θάλασσα, ο τουρισμός, τα οικονομικά και οι υψηλές τεχνολογίες.

Εξέφρασε ικανοποίηση ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν χάνουν τον ρυθμό τους και συνεχίζουν να ενισχύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments