Διεθνή

Κίνα: Χιλιάδες μηνύματα για τον γιατρό που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό δύο χρόνια πριν

Κίνα: Χιλιάδες μηνύματα για τον γιατρό που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό δύο χρόνια πριν
Κίνα: Πλήθος κόσμου στην Κίνα άφησαν μηνύματα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Λι Γουενλιάνγκ, του Κινέζου γιατρού που πρώτος εντόπισε τον κορωνοϊό.

Πλήθος κόσμου στην Κίνα άφησαν σήμερα μηνύματα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Λι Γουενλιάνγκ, του Κινέζου γιατρού που πρώτος σήμανε συναγερμό για τον νέο κορωνοϊό, την επέτειο την ημέρας κατά την οποία είχε μάθει για πιθανά κρούσματα ιού που προκαλεί πνευμονία στην Γουχάν και είχε ενημερώσει ύστερα άλλους γιατρούς. Κίνα

Ποιος ήταν ο πρώτος γιατρός που εντόπισε τον κορωνοϊό

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2019, ο Λι, ο οποίος εργαζόταν ως οφθαλμίατρος σε νοσοκομείο της Γουχάν, ήταν ο πρώτος που εντόπισε τον ιό  SARS-CoV-2, καθώς βρήκε  μια ιατρική έκθεση που έδειχνε ότι επιβεβαιώθηκαν στην πόλη πιθανά κρούσματα κορωνοϊού SARS, όπως  δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Weibo.

Ωστόσο, η προειδοποίηση είχε και μεγάλο αντίκτυπο στον ίδιο. Στις αρχές Ιανουαρίου, αφού οι πληροφορίες για «κρούσματα SARS» αναρτήθηκαν σε ομάδα WeChat, ο Λι εκλήθη από την τοπική αστυνομία. Στις 12 Ιανουαρίου, πήγε στο νοσοκομείο, όπου προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου του 2020.

Κίνα

«Καλή Χρονιά δρ. Λι, θα σε θυμόμαστε για πάντα», έγραψε ο χρήστης Tdby

Ο θάνατός του προκάλεσε οργή σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι ήταν πολύ δυστυχής καθώς δεν είχαν ακριβείς πληροφορίες για τον ιό και οι αρχές της χώρας δέχονταν πυρά για έλλειψη διαφάνειας και σκληρή προσέγγιση απέναντι σε μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος, όπως ο Λι.

Από τότε ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη στον τρόπο που η Κίνα αντιμετώπισε την πανδημία, αλλά οι πολίτες συνέχισαν να αναρτούν μηνύματα στον λογαριασμό του Λι, ειδικά σε επετείους. «Καλή Χρονιά δρ. Λι, θα σε θυμόμαστε για πάντα», έγραψε ο χρήστης Tdby. Άλλοι γράφουν στο Weibo σύντομες ευχαριστίες, σχόλια για το πόσο γρήγορα πέρασαν δύο χρόνια ή αναρτούν emojis με κεριά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments