Τεχνολογία

Tik Tok: Ο δημοφιλέστερος ιντερνετικός προορισμός

Tik Tok: Ο δημοφιλέστερος ιντερνετικός προορισμός
Tik Tok: H εφαρμογή αναδείχθηκε στην δημοφιλέστερη πλατφόρμα στις ΗΠΑ, ενώ μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την Google.

Το Tik tok είναι μία αρκετά δημοφιλής εφαρμογή που έχει λογοκριθεί κυρίως στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να είναι κινεζική, αλλά οι Αμερικανοί την έχουν λατρέψει σαν δικό τους τεχνολογικό προϊόν. Ο επιχειρηματίας που έχει φτιάξει την πλατφόρμα είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ.

Η Cloudflare, εταιρεία ασφάλειας πληροφορικής, αποκάλυψε κατατάξεις που δείχνουν ότι η εφαρμογή viral βίντεο κατέλαβε την πρώτη θέση από τη μηχανή αναζήτησης τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο φέτος και κατέχει σταθερά την πρώτη θέση από τον Αύγουστο.

Που οφείλεται η δημοτικότητα της εφαρμογής

Η κατάταξη βασίζεται στο «Cloudflare Radar» του Cloudflare, παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο. Το TikTok που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Bytedance, έχει επί του παρόντος πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η δημοτικότητα της εφαρμογής έχει αποδοθεί στην πανδημία της COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας, καθώς η εφαρμογή εγκαταστάθηκε πάνω από τρία δισεκατομμύρια φορές μόνο το 2021.

Το 2017 ιδρύθηκε το Tik Tok

Αρχικά, η δημοτικότητα του TikTok περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ασιατικές αγορές όπως η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες. Μήνες μετά την κυκλοφορία του, η ByteDance αγόρασε την κινεζική εφαρμογή Musical.ly για 1 δις. δολάρια. Το Musical.ly είχε ήδη μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών στις Η.Π.Α. και η ByteDance συνδύασε τόσο την εφαρμογή όσο και τη βάση χρηστών της με το TikTok. svg%3E

Ακόμα και με αυτήν την διείσδυση στην αμερικανική αγορά, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τρέλα, στην οποία θα εξελισσόταν το TikTok. Η εφαρμογή έχει γίνει download 165 εκατομμύρια φορές μόνο στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Sensor Tower και παγκοσμίως ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια downloads, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο.  Tik tok

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments