Οδηγός

Εργαζόμενος με κορωνοϊό: Αρκεί το rapid test για να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του

Εργαζόμενος με κορωνοϊό: Αρκεί το rapid test για να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του
Υπουργείο Εργασίας: Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως αρκεί το rapid test για να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως αρκεί το rapid test για να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό.

Υπουργείο Εργασίας: Ποιοι μπορούν να απέχουν δικαιολογημένα από την εργασία τους

Σχετικά με τη δυνατότητα των εργαζομένων να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους εφόσον βρεθούν θετικοί στον Covid-19 σημειώνουμε τα ακόλουθα:

  • Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου ο εργαζόμενος να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του στην περίπτωση νόσησης λόγω covid-19 απαιτείται μόνο rapid test.
  • Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή ΚΑΙ ΜΟΝΟ – όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία – απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει άλλωστε για όλες τις ασθένειες.

Πως πληρώνεται ο εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό

Διευκρινίσεις για το πως πληρώνεται ο εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό την αναρρωτική άδεια από το ΕΦΚΑ έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ κ. Όμηρος Τσάπαλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

Ο κ. Τσάπαλος σημείωσε ότι «Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», ενώ εξήγησε πως «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες». Στη συνέχεια, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Σχετικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται». Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ διευκρίνισε ότι «Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments