Ελλάδα

Κορωνοϊός άδεια από τη δουλειά: Μέσω gov.gr η βεβαίωση θετικού τεστ

Κορωνοϊός άδεια από τη δουλειά: Μέσω gov.gr η βεβαίωση θετικού τεστ
Κορωνοϊός άδεια από τη δουλειά: Μέσω της πλατφόρμας gov.gr θα μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με rapid test να εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία τους.

Μέσω της πλατφόρμας gov.gr θα μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με rapid test να εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία τους. Οι νοσήσαντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στην εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους.

Την βεβαίωση, ανάπτυξη και λειτουργία της οποίας έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR. Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού χρησιμοποιώντας :

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα.

Πως πληρώνεται ο εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό

Διευκρινίσεις για το πως πληρώνεται ο εργαζόμενος που νοσεί με κορωνοϊό την αναρρωτική άδεια από το ΕΦΚΑ έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ κ. Όμηρος Τσάπαλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

Ο κ. Τσάπαλος σημείωσε ότι «Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», ενώ εξήγησε πως «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες». Στη συνέχεια, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Σχετικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται». Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ διευκρίνισε ότι «Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments