Πολιτική

Πλεύρης: Στους 7 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Πλεύρης: Στους 7 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Έρχονται απολύσεις υγειονομικών που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

Οριστικοποιήθηκε το μέτρο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες, για όσους δεν κάνουν τρίτη δόση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Και τόνισε πως το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε μίλησε στον ΑΝΤ1 για επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα και την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, κάνοντας ειδική αναφορά στον χρόνο διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πλεύρης – Κι υγειονομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Έρχονται απολύσεις υγειονομικών που επιμένουν να μην εμβολιαστούν

Ανέπτυξε ακόμη, το πώς εξελίσσεται η πραγματοποίηση της ενισχυτικής/αναμνηστικής δόσης, ενώ τόνισε πως θα καταγγέλλεται η σύμβαση όσων υγειονομικών δεν είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, λοιπόν, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη, (έχει διάρκεια εννέα μήνες).

Ο κ. Πλεύρης δίνοντας στοιχεία, αποκάλυψε πως είναι περίπου 500.000 τα άτομα, που ακόμα δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου και τους κάλεσε να το κλείσουν το ραντεβού τους. Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Πλεύρη για εμβολιασμένους στις 15.00- Όχι νέοι περιορισμοί σε ανεμβολιάστους - CNN.gr

Τι γίνεται με τα Self Test στο παρά πέντε για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test ενόψει της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων», επισήμανε.

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων. Ακόμη, γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.

Καμία απόφαση ακόμα για το ζήτημα της επέκτασης  υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, απάντησε πως δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα καταγγέλλεται η σύμβαση όσων υγειονομικών δεν είναι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments