Διεθνή

Χρυσές Σφαίρες: “Η εξουσία του σκύλου” και το “West Side Story” οι μεγάλοι νικητές

Χρυσές Σφαίρες: “Η εξουσία του σκύλου” και το “West Side Story” οι μεγάλοι νικητές
Χρυσές Σφαίρες: Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς καμία λάμψη η φετινή τελετή

Οι ταινίες “Η εξουσία του σκύλου” και “West Side Story” ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών Χρυσών Σφαιρών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική μετάδοση.

Το γουέστερν της Jane Campion “Η εξουσία του σκύλου” είναι η δεύτερη ταινία γυναίκας σκηνοθέτη που βραβεύεται με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας. Απέσπασε επίσης το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ ο Kodi Smit-McPhee τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Το remake του “West Side Story” σε σκηνοθεσία Στήβεν Σπίλμπεργκ απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Κωμωδία ή Μιούζικαλ, ενώ η Rachel Zegler τμήθηκε με το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού και η Ariana DeBose το βραβείο του Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Will Smith και η Nicole Kidman τιμήθηκαν με τις Χρυσές Σφαίρες του Α’ Ανδρικού και του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα αντίστοιχα για τους ρόλους τους στις ταινίες “King Richard” και “Being the Ricardos”.

Το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ απέσπασε ο Andrew Garfield για την ερμηνεία του στην ταινία “Tick, tick,… Boom!”.

Η ταινία “Belfast”, που ήταν μεταξύ των φαβορί περιορίστηκε στο βραβείο Καλύτερου Σεναρίου. Κανείς από τους βραβευθέντες δεν ήταν παρών στη τελετή που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο θεσμός επικρίθηκε φέτος για έλλειψη διαφάνειας και ρατσισμό. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μάλιστα αποσύρθηκε από την μετάδοση της τελετής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χρήστες του τουίτερ ασχολήθηκαν περισσότερο με τον θάνατο του αμερικανού ηθοποιού Bob Saget, που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της βραδιάς. Τα βραβεία απονέμονται από επιτροπή της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που αριθμεί περίπου 100 μέλη και κατηγορείται τατελευταία χρόνιαγια σειρά παρατυπιών.

Η εφημερίδα Los Angeles Times αποκάλυψε πέρυσι ότι η Ένωση δεν έχει κανέναν μαύρο μεταξύ των μελών της ανοίγοντας τον χορό των επιθέσεων. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Ένωση προσπάθησε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην λειτουργία της, απαγορεύοντας στα μέλη της να δέχονται πολυτελή δώρα ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία εκ μέρους των κινηματογραφικών στούντιο που ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments