Διεθνή

ΟΗΕ: Ο οργανισμός ζητά 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν

ΟΗΕ: Ο οργανισμός ζητά 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν
ΟΗΕ: Έχει ανάγκη 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις χώρες που φιλανθρωπούν προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες του Αφγανιστάν.

Αποτελεί απαραίτητα μια έκτακτη λύση, αλλά «το γεγονός είναι ότι χωρίς (αυτό το σχέδιο βοήθειας), δεν θα υπάρχει μέλλον» για το Αφγανιστάν, επισήμανε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από τη Γενεύη. ΟΗΕ

ΟΗΕ: Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη χιλιάδων Αφγανών

Ο ΟΗΕ έχει ανάγκη 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις χώρες που φιλανθρωπούν προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες του Αφγανιστάν την φετινή χρονιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ για μόνο μια χώρα, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την διανομή τροφίμων και τη στήριξη της γεωργίας, για να χρηματοδοτήσει τις υπηρεσίες υγείας, τη θεραπεία του υποσιτισμού, την παροχή έκτακτων καταλυμάτων, την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και στο αποχετευτικό σύστημα, αλλά και τον χώρο της παιδείας.  Περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Αφγανιστάν, έχουν βαθιά ανάγκη μετά από τις κακουχίες που περνούν.

Ο ΟΗΕ έχει ανάγκη  ακόμη 623 εκατομμύρια  δολάρια επιπλέον για να προσφέρει βοήθεια στους 5,7 εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες που ζουν σε πέντε γειτονικές χώρες, κυρίως στο Ιράν και στο Πακιστάν. Ο Φιλίπο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ισχυρίστηκε  ότι «αν η χώρα καταρρεύσει, (…) τότε θα δούμε πολύ μεγαλύτερη έξοδο. Και αυτή τη μετακίνηση πληθυσμού θα είναι δύσκολο να τη διαχειριστούμε στην περιοχή και πέραν αυτής, διότι δεν θα σταματήσει στην περιοχή».

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Η χώρα δοκιμάζεται και από την ξηρασία τα τελευταία χρόνια

Από τον Αύγουστο, στην εξουσία στο Αφγανιστάν βρίσκονται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι απομάκρυναν την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας. Το καθεστώς κυρώσεων που έχει υιοθετηθεί με στόχο να πείσει τους ισλαμιστές να κάνουν υποχωρήσεις έχει βυθίσει τη χώρα -η οποία ήδη σε μεγάλο βαθμό ήταν εξαρτημένη από τη διεθνή βοήθεια- σε οικονομική κρίση. Αυτή χειροτέρεψε  περαιτέρω από την ξηρασία που πλήττει το Αφγανιστάν εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments