Πολιτική

Έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση – Η θέση της Ελλάδας

Έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση – Η θέση της Ελλάδας
Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα από την 22η θέση ανέβηκε στην 6η θέση

Έρευνα που δείχνει την ετοιμότητα των χωρών του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της επίπτωσης της πανδημίας στην εκπαίδευση ανήρτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Facebook. Από τον πίνακα προκύπτει, ότι η Ελλάδα το 2019 ήταν στην 22η θέση και ανέβηκε στην 6η θέση.

Όπως επισημαίνει η κα Κεραμέως “προτεραιότητα του υπουργείου ήταν από την αρχή της κρίσης της πανδημίας να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας. Να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να διατηρηθεί στενή η επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με τους εκπαιδευτικούς τους”. Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα του Bertelsmann Stiftung σε χώρες ΟΟΣΑ (OECD) η ετοιμότητα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες σε χώρες του ΟΟΣΑ, στην 22η θέση.

Εν συνεχεία όμως η χώρα μας έκανε ένα μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην 6η θέση στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία. “Αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, πιστώνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments