Διεθνή

Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από δεκάωρη επέμβαση

Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από δεκάωρη επέμβαση
Τα δύο κοριτσάκια μπορούν να ελπίζουν πλέον σε μια φυσιολογική ζωή

Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από δεκάωρη επέμβαση και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Η δίδυμη κύηση διαπιστώθηκε όταν η μητέρα ήταν 20 εβδομάδων και επισκέφθηκε τον γιατρό της για τον απαιτούμενο υπέρηχο. Ήταν ενθουσιασμένη που τελικά θα έβλεπε το μωρό της και η χαρά της ήταν διπλή μόλις έμαθε ότι επρόκειτο για δίδυμα.

Ωστόσο, η γιατρός της διαπίστωσε γρήγορα ότι τα μωρά ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. Παρά το αρχικό σοκ, οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν την κύηση γνωρίζοντας ότι ο δρόμος για τον διαχωρισμό τους θα ήταν δύσκολος.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, η Μάγκι Αλτομπέλι από το Σικάγο γέννησε Άντη και τη Λίλη με καισαρική τομή. Οι γιατροί μετέφεραν τα κορίτσια κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Αργότερα, η μαμά και ο μπαμπάς τα κράτησαν για πρώτη φορά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους, στις 13 Οκτωβρίου 2021, τις χώρισαν μετά από ένα χειρουργείο 10 ωρών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο διαχωρισμός του ήπατος ήταν μεγάλη πρόκληση. Οι ακτινολόγοι δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του συκωτιού των κοριτσιών που έδειχνε στους γιατρούς πώς συνδέονται μεταξύ τους. Οι γιατροί έπρεπε επίσης να βεβαιωθούν ότι το διάφραγμα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη διαίρεση του.

Όλα όμως πήγαν καλά και δύο μήνες μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Σικάγο, την 1η Δεκεμβρίου 2021. Τα κορίτσια κάνουν λογοθεραπεία, φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες, ενώ έχουν σωλήνες σίτισης. Απολαμβάνουν τη ζωή όπως όλα τα άλλα νήπια, κάτι που είναι εκπληκτικό για τους γονείς τους, που ελπίζουν, όπως και οι γιατροί, στο μέλλον να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments