Ελλάδα

Καιρός Αττική σήμερα: Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Καιρός Αττική σήμερα: Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ
Καιρός Αττική σήμερα: Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδας, με την κίνηση στους δρόμους να είναι αυξημένη. Ακόμη, ήδη έχει αρχίσει η χιονόπτωση σε όλη την Αττική, ενώ στα βόρεια προάστια το έχει στρώσει. Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει τα δρομολόγια του Μετρό, του Τραμ και του Προαστιακού. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια υπάρχουν όμως και στα υπόλοιπα ΜΜΜ, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνηση τους λεωφορεία και τρόλεϊ.

H ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τι γίνεται στα μέσα μεταφοράς

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τα υπόλοιπα μέσα μαζική μεταφοράς. Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εξακολουθούν έως τώρα να εκτελούνται κανονικά.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα. Την ίδια ώρα, με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές γίνεται και η κίνηση λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Αναλυτικά, βάσει της ενημέρωσης ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στις τροποποιήσεις των παρακάτω δρομολογίων:

  • Τρόλεϊ 5: Από Τζιτζιφιές έως Πατήσια
  • Τρόλεϊ 15: Έως Πανελλήνιο
  • 310: Από Αγ. Κωνσταντίνο έως Πλ. Βουτζά
  • 460, 461: Έως Πλ. Αγ. Τριάδας
  • 503, 537: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 535Α: Εκτελείται ως 535
  • 535: Έως Λεωφ. Πιπερόπουλου
  • 727: Εκτός Αγ. Παρασκευής
  • 728: Έως Μεσονύχι, εκτός Αγ. Διονυσίου
  • 752: Έως στάση Στροφή, εκτός Αγ. Διονυσίου

Ακόμη, οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει τεθεί σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τέλος, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments