Πολιτική

Η ομιλία Γεωργιάδη στην Ολομέλεια: Έδωσε απαντήσεις για όλα [vid]

Η ομιλία Γεωργιάδη στην Ολομέλεια: Έδωσε απαντήσεις για όλα [vid]
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ, την υπόθεση NOVARTIS, αλλά και στον Κώστα Βαξεβάνη. 

Απαντήσεις για όλα έδωσε στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε με την ομιλία του χθες Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στον ΕΟΠΠΥ, την υπόθεση NOVARTIS, αλλά και στον Κώστα Βαξεβάνη.

Δείτε το Video:

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: 

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Κατ’ αρχάς, άκουγα τον κύριο Ξανθό προηγουμένως, την ορμή του για την ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση  και να επιτύχει αυτή η μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας, με έναν, δύο, τρεις, τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες στη διαδικασία  αυτή τη στιγμή. 

Δεν το λες και καμιά φοβερή μάχη για να πέσουμε, για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε κανέναν αντικατοπτρισμό κανενός φοβερού κλίματος κατά της κυβερνήσεως και επειδή νομίζω ότι είστε πραγματικά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός πραγματικότητας, αυτό  θεωρώ ότι είναι  το μεγάλο μας πρόβλημα. Δεν έχετε καμία επαφή με το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο. 

Θα σας πω ότι μόλις χθες η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή δημοσίευσε το δείκτη οικονομικού κλίματος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα  για όσους δεν το παρατηρήσατε, βρέθηκε στον υψηλότερο δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που έχει βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2000. Πριν από 22 χρόνια – δηλαδή λίγο πριν μπούμε στο ευρώ και με την προσδοκία τότε της κοινωνίας ότι αλλάζει η οικονομική μας μοίρα μπαίνοντας στην Ευρωζώνη – είχε να φτάσει η Ελλάδα στον δείκτη του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή για την Ελλάδα. Τώρα πείτε εσείς, κύριε Ξανθέ ότι η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή είναι  στη λίστα Πέτσα. 

Πριν όμως πω τίποτε άλλο, θα μου επιτρέψετε κύριοι  συνάδελφοι να μιλήσω λίγο επί προσωπικού, δεν είναι επί προσωπικού. Είναι  καλό ότι έρχομαι στο βήμα μετά από τον κ. Ξανθό, που μίλησε για την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στο κράτος. Και μιλάω ως πρώην Υπουργός Υγείας σε πρώην Υπουργό Υγείας και πρωταγωνιστή τότε όλης αυτής της σκευωρίας της Novartis. 

Τη Δευτέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως σίγουρα διαβάσατε η Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος αποφάσισε να εκδώσει πράξη αρχειοθέτησης όλων των κατηγοριών που εσείς είχατε πει εναντίον μου για την περίπτωση της Novartis. 

Και που περίπου 5 χρόνια έπρεπε να ανέχομαι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια να λένε «ο ελεγχόμενος για τη Novartis Γεωργιάδης» και τον  τότε βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ,  τον κύριο Μπαλαούρα, που είχε προβλέψει σε συνέντευξή του στο ΚONTRA ότι σύντομα θα προφυλακιστώ. 

Σας διαβάζω κύριε Ξανθέ και αναφέρομαι προσωπικά, για να πάρετε το λόγο προσωπικά μετά από την ομιλία μου. 

Λοιπόν, διαβάζω από την Πράξη Αρχειοθετήσεως, κύριε Ξανθέ: «Εκ του προαναφερθέντος αποδεικτικού υλικού η συμπεριφορά του πρώην Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ως σύνολο ενεργειών αλλά και μεμονωμένα σε κάθε περίπτωση δεν δεικνύει δωροδοκηθέν άτομο που έχει έρθει σε κρυφή διαβούλευση με τους υπευθύνους της εταιρείας Novartis», κτλ. 

Παρακάτω. «Περαιτέρω και όσον αφορά την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Novartis από το δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί ως προνομιακή. Εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθήθηκε το πλάνο καταβολών όπως αυτό είχε προϋπολογισθεί».

Παρακάτω. «Ισχυρίζεται», λέει, «ο μάρτυρας προστατευόμενος τάδε ότι παραδόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη το ιλιγγιώδες ποσό των 2.000.000 ευρώ για να ικανοποιήσει με τον ως άνω τρόπο την εταιρεία Novartis αλλά αυτό δεν αντέχει σε καμία κριτική. Αυτός που επιχειρεί να δωροδοκήσει», λέει ο κύριος εισαγγελεύς, «και εκταμιεύει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό προϋπολογίζει οφέλη αν όχι πολλαπλάσια τουλάχιστον ευθέως ανάλογα του εκταμιευθέντος ποσού. Τα οφέλη μπορεί να αναφέρονται και σε ζημίες των ανταγωνιστριών εταιρειών. 

Με τις ενέργειες του Άδωνι Γεωργιάδη διατηρήθηκε σε ισχύ το προνόμιο της ανταγωνίστριας εταιρείας Roche να προηγείται στις πληρωμές και καλύφθηκε ποσοστό στο 79% του χρέους της έναντι μόνο 58% της φερόμενος ως δωροδοκούσας εταιρείας Novartis. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σίγουρα δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς καθώς δεν έπραξε τίποτα προς όφελος της ως άνω εταιρείας». 

Παρακάτω λέει για ένα νόμο που ψηφίσαμε που έβλαψε πολύ τις φαρμακοβιομηχανίες και γράφει ο κύριος εισαγγελεύς: «Αναζητώντας περαιτέρω το άτομο που ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο που κατ’ ουσίαν έπληξε τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών διαπιστώνουμε», γράφει κύριε Βίτσα, ο κύριος εισαγγελεύς «ότι ο υπογράψας και καταθέσας την τροπολογία δεν είναι άλλος από τον ελεγχόμενο για δωροδοκία Άδωνι Γεωργιάδη. Στο σημείο αυτό τίθεται ένας αδιαπέραστος λογικός φραγμός. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί να συνδεθεί πράξει δωροδοκίας με τη συγκεκριμένη ενέργεια συγκρούεται ευθέως με τη λογική. Σε κάθε περίπτωση ο Άδωνις Γεωργιάδης ή αν έχει δωροδοκηθεί είναι άτομο χαρακτηριστικής κωφότητας που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει ή είναι αμέτοχος δωροδοκίας». 

Και κλείνει η Πράξη Αρχειοθετήσεως, κύριε Τσακαλώτε: «Στις ενέργειες συνεπώς του Άδωνι Γεωργιάδη όχι μόνο δεν γίνεται να διαπιστωθεί το αποτύπωμα της ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρείας Novartis αλλά αντιθέτως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της». 

Τα καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά από 5 χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης από το ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να ζητήσει συγγνώμη που σας κόφτει η δημοκρατία και οι θεσμοί;  Με αυτά τα αίσχη που κάνατε εδώ; Κύριε Βίτσα, ευγενής άνθρωπος είστε αλλά ούτε εσείς δεν ορθώσατε ανάστημα σε αυτό που στήθηκε σε αυτή τη Βουλή από τον κύριο Παπαγγελόπουλο και τους άλλους.

Και αφού βγήκε η πράξη αρχειοθετήσεως τη Δευτέρα, κύριοι συνάδελφοι και έρχομαι σε εσάς της Νέας Δημοκρατίας, κάνανε ότι έκαναν, βγήκε η πράξη αρχειοθετήσεως.  Ένας τους, ένας από όλους αυτούς δεν είχε το θάρρος να πει, ρε παιδιά, το παρακάναμε;  Ούτε ένας.

Αυτοί υποτίθεται κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτοί υποτίθεται έχουν ανθρωπισμό που δεν έχουμε εμείς, αυτοί υποτίθεται ήταν οι έντιμοι, οι ακέραιοι, που ανέχθηκαν τη συκοφαντία, που συνεργήσανε στη συκοφαντία, γιατί εσείς κύριε Ξανθέ, ως διάδοχός μου μακρύτερος στο Υπουργείο Υγείας, ξέρετε πολύ καλά αν η πολιτική μου είχε ωφελήσει τη Novartis ή όχι αλλά σιωπήσατε για να κάνατε το χατίρι του Πολάκη ή του Παπαγγελόπουλου ή του Βαξεβάνη.  Και αυτό δεν σας το συγχωρώ.

Για να ξέρετε αυτό που έζησε η Βουλή πριν από πέντε χρόνια με το στήσιμο των 10 αυτών ψηφοφοριών κατά ανθρώπων που όλοι αρχειοθετήθηκαν – μόνο ο Λοβέρδος έμεινε και τώρα αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και τη δική του οριστική  απαλλαγή σύμφωνα με την πρόταση της ανακρίτριας- και δεν είχατε τα μούτρα να πείτε μία συγγνώμη μετά από όλα αυτά.  Ντροπή σας.  Μιλάτε για δημοκρατία. Και έχετε το ανάστημα να μας κοιτάξετε στα μάτια μετά από αυτό που ζήσαμε.

Και έρχομαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λίγο στην πρόταση δυσπιστίας.  Εγώ δεν θα μιλήσω για όλα αυτά που ακούτε.  Μας έδωσε την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να πούμε τι έχει κάνει ο κάθε Υπουργός στη θητεία του αυτά τα τρία χρόνια.

Και ξέρετε στο δικό μου Υπουργείο, εγώ και ο κύριος Νίκος Παπαθανάσης και ο κύριος Θοδωρής Σκυλακάκης φυσικά από την άλλη πλευρά, έχουμε μια τύχη και μια ατυχία.  Είμαστε σε υπουργεία των οποίων τα αποτελέσματα είναι απολύτως μετρήσιμα. 

Ναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ δεν έχει να κάνει με θεωρία.   Δεν έχει να κάνει αν κάποιος με συμπαθεί ή όχι, αν του αρέσει η φωνή μου αν είναι τσιριχτή, αν ενοχλείται επειδή πούλαγα βιβλία.  

Εδώ έχει να κάνει με το αν η χώρα πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Πάμε λοιπόν να δούμε σε όλους τους τομείς ευθύνης που είχα αναλάβει μετά από την εντολή του κυρίου Πρωθυπουργού.

Ένας τομέας ευθύνης μας είναι το ΕΣΠΑ.  Το παραλάβαμε στη θέση 19.  Στο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης πρώτη χώρα σε απορρόφηση. Η Ελλάδα από 19η βρέθηκε στην 1η θέση. Στο Κοινωνικό Ταμείο , που υποτίθεται ότι είστε το κόμμα της ανθρωπιάς και των κοινωνικών ανισοτήτων, παραλάβαμε στη θέση 21, ενώ τώρα με εμάς τους ανάλγητους νεοφιλελεύθερους είμαστε πρώτοι και στο σύνολο και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πρώτοι. 

Πάρτε το λοιπόν για να ξέρετε κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, όταν θα αποφασίσετε αύριο να μας δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε τι ακριβώς δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης. 

Παράδειγμα δεύτερον. Έχουμε στην ευθύνη μας την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πάμε να δούμε το πλήθος εγκριθέντων δανείων στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

Περίοδος ΣΥΡΙΖΑ, 2015 – 2019, 5.646 δάνεια.  Περίοδος 2019 – 2021, 35.992, δάνεια. Σε ποσά; Από τα 280 εκατομμύρια στα 9 δισεκατομμύρια. Για να καταλάβετε τη διαφορά τι μπήκε στην πραγματική οικονομία από τη δική μας διακυβέρνηση και τι μπήκε από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι αποτέλεσμα έχουν αυτά που σας δείχνω; Όταν έκανε την πρόταση δυσπιστίας ο κύριος Τσίπρας, κύριε Τσακαλώτε, τύχη αγαθή, γιατί η ιστορία από ψηλά θα μας βλέπει και θα γελάει. Την ώρα που ο Τσίπρας ερχόταν εδώ και έλεγε ότι καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας για τη χειρότερη κυβέρνηση  όλων των εποχών, τον έχω ακούσει σε αυτή τη Βουλή να λέει στον Γιώργο Παπανδρέου, «είστε η χειρότερη κυβέρνηση  όλων των εποχών». Τον έχω ακούσει σε αυτή τη Βουλή να λέει στον Αντώνη Σαμαρά, «είστε η χειρότερη κυβέρνηση  όλων των εποχών». Ήρθε προχθές και είπε στον Μητσοτάκη, «είστε η χειρότερη κυβέρνηση  όλων των εποχών». Ας αποφασίσει κάποτε ποια είναι  η χειρότερη κυβέρνηση. Μη τσακωνόμαστε μεταξύ μας. 

Την ώρα όμως που το έλεγε αυτό, λίγα μέτρα παραπέρα από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιόταν με τον σπουδαιότερο, τον μεγαλύτερο τραπεζίτη του κόσμου, τον κύριο Ντάιμον από την JP Morgan, όπου αποφάσισε να φέρει στην ελληνική οικονομία 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια να φτιάξει τον πρώτο ελληνικό μονόκερο, όπως λέγεται στη γλώσσα της οικονομίας, την πρώτη δηλαδή ελληνική start up με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τη VIVA WALLET, και με νόμο που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση για τα stock options, να μπορούν οι εργαζόμενοι αυτής της εταιρίας, οι μισοί εκ των οποίων έχουν έρθει με brain drain τα τελευταία  δύο χρόνια από το εξωτερικό πίσω στην Ελλάδα. Την ώρα που η JP Morgan έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ο κύριος Τσίπρας κατέθετε πρόταση δυσπιστίας για την Αττική Οδό και για τα χιόνια.  Και δεν ντράπηκε. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση. Πρώτη σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 3ο τρίμηνο του 2021.  Είχε πει ο κύριος Τσίπρας στη ΔΕΘ ότι η Ελλάδα είναι η προτελευταία σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιμένετε, κύριε Τσακαλώτε, σε αυτή σας την πρόβλεψη; Ο αρχηγός σας στην ΔΕΘ ενώπιον του ελληνικού λαού είπε «είμαστε προτελευταίοι σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο Τσακαλώτος θα κάνει την ίδια δήλωση μόλις κατέβω από το βήμα; Γιατί σε λίγες ημέρες βγαίνουν τα επίσημα στοιχεία.

Θέλετε να σας κάνω εγώ την πρόβλεψή μου; Θα είμαστε στην πρώτη τετράδα σε ανάπτυξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξέρετε πότε ήμασταν επί ΣΥΡΙΖΑ; Όλα τα χρόνια τελευταίοι, ούτε καν προτελευταίοι. Για να καταλάβετε ποια είναι η διαφορά και ποια είναι η χειρότερη και ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση.

Και λέω και μερικές ιστορίες γρήγορα που έχω για να τις θυμάστε. Pitsos. Ξέρετε γιατί το καταθέτω; Παρέλαβα μία εταιρεία που με συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ – οι κοινωνικά ευαίσθητοι που τους ενοχλούμε εμείς οι νεοφιλελεύθεροι- είχαν υπογράψει με τους Γερμανούς να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Pitsos και να κλείσει το εργοστάσιο. 

Την εβδομάδα που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας για την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών η εταιρεία Pitsos με τη νέα ηγεσία της «Pyramis» ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία της και οι εργαζόμενοι επαναπροσλήφθηκαν. Αυτοί οι εργαζόμενοι που εσείς είχατε απολύσει στο δόμο.

Amazon. Ξεκινάει τις τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα. Η Αθήνα, παγκόσμιος πόλος data center. Η Microsoft αιτήθηκε την ένταξή της στις στρατηγικές επενδύσεις για να γίνουν τα τρία μεγάλα data center. Ρεκόρ χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη το 2020. Στις πέντε πρώτες χώρες σε όλη την Ευρώπη με τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Βγήκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας, Παξών, το ίδιο έχει γίνει στο Αιγαίο. Μέσα στο 2022 θα έχουμε και τα πρώτα υδροπλάνα που θα πετάνε στην Ελλάδα. Αύξηση 18,4% στις οικοδομικές άδειες τον Οκτώβριο.

Και κλείνω με την ακρίβεια γιατί δεν θέλω να φανεί ότι πάω να την προσπεράσω. Κατ’ αρχάς για την ιστορία, σε ποια εποχή ζούμε, επειδή ακούω για την ακρίβεια. Υψηλό 40 ετών για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες 7% τον Δεκέμβριο. Από τη δεκαετία του 1970 έχουν να δουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου. 

Σημερινό δημοσίευμα από την εφημερίδα Brussel’s Times. Λόγω της μεγάλης αύξησης στα καύσιμα ο πληθωρισμός στο Βέλγιο τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο μεγαλύτερος πληθωρισμός τους, ακούστε από ποια χρονιά, από το 1951. 

Δηλαδή προσέξτε, δρούμε ως Κυβέρνηση στον  χειρότερο πληθωριστικό κύκλο από το 1951.  Τι πετύχαμε;  Το 2021, κύριε Τσακαλώτε, η Ελλάδα κλείνει με πληθωρισμό 1,2%.  Μας βρίζετε εδώ και λέτε δεν κάνουμε τίποτα. Ξέρετε πότε είχαμε 1,2;  Σας θυμίζει κάτι το νούμερο;  Το 2017.  Σας καταθέτω κείμενο του κυρίου Τσακαλώτου για το 1,2 ίδιο πληθωρισμό με το ’21, όπου εξηγεί ότι απότομη αύξηση του επιπέδου των τιμών του πετρελαίου και η δομή της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας δεν επέτρεψαν μεγάλες παρεμβάσεις για να αποφύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση.

Και ακούστε και το καλύτερο. Την ώρα που ανέβαιναν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το 2017 ξέρετε τι έκαναν στον ειδικό φόρο κατανάλωσης;  Εδώ είναι ο Τσακαλώτος να με διαψεύσει.  Ξέρετε τι έκαναν;  Τον αυξήσανε.

Τώρα μας λένε γιατί δεν μειώνετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα αφού υπάρχει πληθωρισμός;  Και το 2017 τον αύξανε την ώρα που ανέβαινε ο πληθωρισμός. Απλώς και μόνο για να καταλαβαινόμαστε και κλείνω.

Άκουσα κάποιο συνάδελφο πίσω, μάλλον από το ΚΙΝΑΛ ήταν, που έλεγε έχει πέσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών. Έτσι νομίζετε;

Πάρτε λοιπόν από την ΕΛΣΤΑΤ αύξηση 6,2% του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών το τρίτο τρίμηνο. Ξέρετε πόση είναι η αύξησή του από το τρίτο τρίμηνο του ’19 πριν την πανδημία;  8,8%. 

Ξέρετε πόσο αυξήθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις το μήνα Δεκέμβριο;  4,3 δισεκατομμύρια.  Οι ιδιωτικές καταθέσεις, όχι των επιχειρήσεων. 

Όπως είπα προηγουμένως, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που δημοσιεύτηκε εχθές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι στο υψηλότερο σημείο.  Κύριε Ξανθέ, κύριε Τσακαλώτε, αλήθεια πως το ερμηνεύετε;  Αφού όλα είναι μαύρα και είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση όλων των εποχών πώς γίνεται κύριε πρώην Υπουργέ των Οικονομικών να έχουμε τον υψηλότερο και καλύτερο δείκτη οικονομικού κλίματος από τον Δεκέμβριο του 2000;  Μάγοι είμαστε;  Πληρώσαμε και την Ευρωπαϊκή επιτροπή; 

Και κλείνω. Ο οίκος FITCH αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου της Ελλάδος σε θετικές από σταθερές.  H Debit Strategies κάνει πρόβλεψη έκπληξη για ανάπτυξη 8% το 2022. Και το κυριότερο, το ΚΕΠΕ που το θεωρώ και πιο αξιόπιστο, κάνει πρόβλεψη 5,2% για το 2022.  

Αυτά λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι θεωρίες.  Δεν είναι αν κάποιος μας συμπαθεί ή μας αντιπαθεί.  Είναι αυτά που πράγματι συμβαίνουν στη χώρα μας.

Και ξέρετε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την εικόνα; Ξέρετε γιατί είναι πάντα 10 και 12 μονάδες πίσω από τον Μητσοτάκη; Γιατί δεν έχουν καταλάβει τίποτα από ό,τι έχει γίνει στην Ελλάδα. 

Έρχεστε εδώ και λέτε «είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» και τα παρουσιάζετε όλα μαύρα και τρισάθλια. Φυσικά έχουν γίνει και σφάλματα, αναμφίβολα. Και ναι, ζητήσαμε και συγγνώμη για αυτό που έγινε στην Αττική Οδό. Δεν έπρεπε να συμβεί. Το ξεκαθαρίζω.

Αλλά με συγχωρείται, ξέρετε καμία χώρα στον πλανήτη που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει πρόταση δυσπιστίας γιατί έκλεισε ένας δρόμος από τα χιόνια; Μπορείτε να μου δείξετε άλλη μία στον πλανήτη; Ναι, είναι κακό που έκλεισε. Ζητάμε συγγνώμη από τους ανθρώπους και ντρεπόμαστε που ταλαιπωρηθήκαν τόσο.

Σοβαρευτείτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω να δω αν ένας τους, ένας τους θα έχει το ανάστημα να πάρει το λόγο και να μου ζητήσει συγγνώμη για αυτά που μου έσουρναν πέντε χρόνια κατηγορώντας με ως δωροδοκηθέντα. Και ευχαριστώ πολύ την ελληνική δικαιοσύνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments