Πολιτική

Πρώτη φορά κατατίθεται πρόταση μομφής επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με την κοινωνία

Πρώτη φορά κατατίθεται πρόταση μομφής επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με την κοινωνία
«Η Ελλάδα όμως βελτιώνεται», είπε σε άλλο σημείο τη ομιλίας της, η Νίκη Κεραμέως.

“Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας όχι επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η κυβέρνηση, αλλά επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η αξιωματική αντιπολίτευση”, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία εκτίμησε ότι ο πραγματικός λόγος, ο οποίος ώθησε την αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το ισχυρότερο κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτει, είναι η απόγνωση.

“Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν σε πτώση, οι ψηφοφόροι σας φυλλορροούν και κινδυνεύετε να βρεθείτε τρίτο κόμμα. Βρίσκεστε σε απόγνωση και προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα”, είπε η κ. Κεραμέως επισημαίνοντας πως τα όσα ισχυρίζεται για την Παιδεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι χαρακτηριστικά αυτής της νοοτροπίας της.

Όπως είπε, υπουργός Παιδείας, δέκα μέρες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο λόγος που ανοίγουν τα σχολεία είναι γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα τηλεκπαίδευσης αμέσως μετά εφαρμόστηκε καθολικά η τηλεκπαίδευση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε στην πράξη, ενώ μετά εγκάλεσε το υπουργείο που εφάρμοσε την τηλεκπαίδευση.

Παραλογισμός

“Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο”, σχολίασε και ανέφερε τους τρεις λόγους που επικαλείται για να στοιχειοθετήσει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, την πανδημία, την ακρίβεια και την διαχείριση της κακοκαιρίας, τονίζοντας ότι αίρονται όλοι από την ίδια την πραγματικότητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας “Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πρόταση δυσπιστίας για κακή διαχείριση της πανδημίας σε μια κυβέρνηση που υπερδιπλασίασε τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενίσχυσε το ΕΣΥ με επιπλέον 14.000 γιατρούς και νοσηλευτές, έδωσε κίνητρα σε ιδιώτες, προχώρησε σε επίταξη για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση με συνέπεια το ΕΣΥ να αντέχει και να αντεπεξέρχεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.

Ακρίβεια

Αναφορικά με τον λόγο της αντιμετώπισης της ακρίβειας που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι είναι προφανές ότι δεν είναι αυτός ο λόγος καθώς η κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,75 δις για την αντιμετώπιση της των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης επιπλέον των 43 δις που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την συνολική στήριξη των πολιτών. “Για ποιά απουσία οικονομικής στήριξης και για ποιά Οικονομία μιλάτε εσείς που στήσατε μια ολόκληρη χώρα στις ουρές των τραπεζών για 60 ευρώ. Αυτοί είστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε απευθυνόμενη προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενη στον τρίτο λόγο, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δυσπιστίας, αυτόν της αποτυχίας αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, η κ. Κεραμέως παρατήρησε πως ξεχνάει ότι όσες φορές κλήθηκε ως κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κρίσεις, οι συνέπειες ήταν τραγικές με απώλειες ανθρώπινων ζωών.

“Εμείς δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας όπως εσείς. Στην πρωτοφανούς έντασης κακοκαιρίας ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα δεν ήταν αυτή που έπρεπε γι’ αυτό ζητήσαμε συγγνώμη από τους πολίτες, κινηθήκαμε ώστε να αποζημιωθούν οι όσοι ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό και αναπροσαρμόζουμε τους σχεδιασμούς μας ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η μπάρα είναι ψηλά και η κοινωνία έχει υψηλές απαιτήσεις από μας και θα προσπαθούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε”, επισήμανε.

Αναφορικά με τα σχολεία

Σχετικώς με τον τομέα της αρμοδιότητάς της, η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της κακοκαιρίας σε όσες περιοχές τα σχολεία δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί δια ζώσης διδασκαλία, η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης λειτουργούσε με μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και με ομαλή μετάβαση. Ανέφερε ως παράδειγμα τα μαθήματα της χθεσινής ημέρας κατά την οποία εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση σε ποσοστό 98,4% επί των κλειστών τμημάτων.

Προς τούτο, η υπουργός ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την συνέπεια και την προσαρμοστικότητα της. Καταλόγισε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσέθεσε ακόμη μία ανακρίβεια όταν ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο επέμενε να μην κλείσουν τα σχολεία την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για τα σχολεία σε περιόδους κακοκαιρίας. “Καλώς έκλεισαν τα σχολεία και καλώς εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση” είπε και κατέληξε καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι διατελεί σε μια μόνιμη άρνηση καθώς όταν ανοίγουν τα σχολεία τα θέλει κλειστά, κλείνουν τα σχολεία τα θέλει ανοιχτά. Νίκη Κεραμέως

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό»

Τέλος, η υπουργός Παιδείας , όταν δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, απάντησε σχετικώς με την απόσυρση του επίμαχου βίντεο της ελληνικής εταιρείας προγεννητικής αγωγής ότι παρενέβη ώστε να ανακληθεί όταν διαπιστώθηκε πως έπρεπε να αποσυρθεί ενώ διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο ωστόσο για ένα πρόγραμμα ενταγμένο στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Είχε προηγηθεί έντονη κριτική από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτο, την Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ και τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, οι οποίοι κατηγόρησαν το υπουργείο για σκοταδιστικές αντιλήψεις και μεσαιωνικές αντιλήψεις με αιχμή το περιεχόμενο του συγκεκριμένου video.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε με δήλωσή βόμβα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά  με ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση του προγράμματος «Προγεννητική Αγωγή».

Όπως επισήμανε η κυρία Κεραμέως, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, «μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής».

Και προσέθεσε στη συνέχεια πως αποτελούσε «μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις εκτός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Νίκη Κεραμέως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας»

«Αντιθέτως», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, «εντός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος, η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που, όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…)».

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε η Νίκη Κεραμέως, «η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments