Διεθνή

Νεκρός από αστυνομικά πυρά Αφροαμερικανός στη Μινεάπολη – Καρέ καρέ η αστυνομική επιχείρηση

Νεκρός από αστυνομικά πυρά Αφροαμερικανός στη Μινεάπολη – Καρέ καρέ η αστυνομική επιχείρηση
Σοκαριστικό βίντεο από τις στολές των αστυνομικών δείχνει ομάδα των ειδικών δυνάμεων να εισβάλει στο διαμέρισμα του νεαρού Αφροαμερικανού.

Αμερικανός αστυνομικός δολοφόνησε έναν νεαρό Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Σοκαριστικό βίντεο, από τις στολές των αστυνομικών, δείχνει ομάδα των ειδικών δυνάμεων (SWAT) να εισβάλει προχθές σε διαμέρισμα χρησιμοποιώντας κλειδί και τα μέλη της να μπαίνουν στο σαλόνι, όπου ο Αμίρ Λοκ είναι ξαπλωμένος στον καναπέ. Όταν πάει να ανασηκωθεί, κρατώντας πιστόλι στο χέρι, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή τους οι αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους».

Η έφοδος συνδεόταν με υπόθεση στη γειτονική πόλη Σεντ Πολ, στην οποία ωστόσο δεν ήταν αναμεμιγμένος ο 22χρονος, σύμφωνα με τη Star Tribune, η οποία επικαλέστηκε τρεις ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για να πάρουμε απαντήσεις για αυτή την υπόθεση, ώσπου η οικογένεια του Αμίρ, που πενθεί, να μπορέσει να γυρίσει σελίδα», δήλωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμερικανός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της οικογένειας Λοκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments