Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε 70 χρόνια βασιλείας και επιστρέφει στα καθήκοντά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε 70 χρόνια βασιλείας και επιστρέφει στα καθήκοντά της
Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία 25 ετών, στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, την ημέρα του θανάτου του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ΄

Μετά τους εορτασμούς σε χαμηλούς τόνους, της 70ης επετείου της βασιλείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε τη Δευτέρα στο κάστρο του Ουίνδσορ και αναμένεται να επανέλθει στις κανονικές δραστηριότητές της

Η 95χρονη βασίλισσα, που έχει αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή έπειτα από προβλήματα υγείας τον Οκτώβριο, αναμένεται «να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητές της», σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Πριν από μια τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου στα τέλη Μαρτίου, η Ελισάβετ αναμένεται να παραστεί σε μια διπλωματική δεξίωση στο Ουίνδσορ, στις 2 Μαρτίου και σε μια τελετή της Κοινοπολιτείας στις 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η θρησκευτική τελετή στη μνήμη του Φιλίππου, που πέθανε τον Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν την επομένη της 6ης Φεβρουαρίου, της επετείου ανόδου στον θρόνο της Ελισάβετ, που έγινε χθες Κυριακή η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης, η οποία έφθασε τα 70 χρόνια βασιλείας.

Το μεσημέρι, οι στρατιωτικοί του King’s Troop Royal Horse Artillery, έριξαν 41 κανονιοβολισμούς στο Γκριν Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου. Στον Πύργο του Λονδίνου ερρίφθησαν 62 κανονιοβολισμοί μία ώρα αργότερα.

Χθες, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία του πλατινένιου Ιωβηλαίου της, το οποίο γιόρτασε στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, η Ελισάβετ επανέλαβε τη δέσμευσή της να υπηρετεί τους Βρετανούς.

Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία 25 ετών, στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, την ίδια ημέρα του θανάτου του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ΄, από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 56 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments