Οικονομία

ΕΚΤ: Το ευρώ γίνεται ξανά της “μόδας”

ΕΚΤ: Το ευρώ γίνεται ξανά της “μόδας”
ΕΚΤ: Σε παράγωγα που συνδέονται με το ευρώ προχώρησαν οι επενδυτές το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Σε παράγωγα που συνδέονται με το ευρώ προχώρησαν οι επενδυτές το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Πηγές του κλάδου της αγοράς στοιχηματίζουν ότι η “hawkish” τάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σημαίνει το τέλος των οκτώ ετών αρνητικών επιτοκίων στην ευρωζώνη. Το ευρώ έχει αγγίξει υψηλά τριών μηνών κοντά στο 1,15 έναντι του δολαρίου από τότε που η ΕΚΤ αναφέρθηκε σε αύξηση των επιτοκίων αργότερα μέσα στο 2022.

Τι θα σηματοδοτούσε το τέλος των αρνητικών επιτοκίων

Το τέλος των αρνητικών επιτοκίων θα σηματοδοτούσε ακόμη μια σημαντική στιγμή για τις αγορές της ευρωζώνης, οι οποίες έχουν υποστεί συνεχείς εκροές και αδυναμία του νομίσματος, την οποία οι αναλυτές αποδίδουν στα αρνητικά επιτόκια. Μια στρατηγική δανεισμού ευρώ και επένδυσής τους σε δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Αυστραλίας και στερλίνες σημείωσε απόδοση 5,3% πέρυσι, την υψηλότερη από το 2015.

Δεν είναι όλοι αισιόδοξοι για το ευρώ, και η πρόβλεψη της Πέμπτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, έχει κάνει τις αγορές να ποντάρουν και πάλι σε ακόμη ταχύτερη σύσφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αγορές εργασίας της ευρωζώνης παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη χαλαρότητα στο να απορροφήσουν τους εργαζόμενους προτού δημιουργηθούν μισθολογικές πιέσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ θα μπορούσαν εύκολα να επιστρέψουν προς τη δεκαετή χαλαρή τους ρύθμιση, εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments