Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Έκρουσε καμπανάκι στους υπουργούς για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Έκρουσε καμπανάκι στους υπουργούς για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Σε πολλά ζητήματα όπως η ενεργειακή κρίση, ο κατώτατος μισθός, τα ελληνοτουρκικά, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη στάση των υπουργών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ.

Σε πολλά ζητήματα όπως η ενεργειακή κρίση, ο κατώτατος μισθός, τα ελληνοτουρκικά, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη στάση των υπουργών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ.

Μήνυμα στους υπουργούς του να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έστειλε για ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνέντευξή του «Οι υπουργοί έχουν μια υποχρέωση, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, όταν αρθρώνουν δημόσιο λόγο. Και από εκεί και πέρα ο νοών νοείτω. Ό,τι έγινε, έγινε. Νομίζω ότι όλοι εισέπραξαν το μήνυμα. Δεν μπορώ να αποδέχομαι να ακούγονται πράγματα τα οποία είναι όχι απλά εμφανώς εσφαλμένα, δημιουργούν λάθος εντυπώσεις, προσβάλλουν τελικά και την Ιστορία της παράταξης από τη μια αλλά και αυτά τα οποίο θέλουμε να κάνουμε ως παράταξη σήμερα και στο αύριο» είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είναι πρώτη φορά που επισημαίνω στο Υπουργικό Συμβούλιο την ανάγκη στους Υπουργούς να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Για τον εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον εκλογικό νόμο και μάς πήγε στην απλή αναλογική, με την οποία θα γίνουν οι πρώτες εκλογές. Η άποψη μου ήταν πάντα πάρα πολύ συγκεκριμένη, ότι η απλή αναλογική δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κυβερνησιμότητας και για αυτό αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και έχουμε μια ενισχυμένη αναλογική. Όχι τόσο ενισχυμένη όσο η προηγούμενη αλλά κατά την άποψη μου ένα δίκαιο σύστημα το οποίο ισορροπεί μεταξύ αναλογικότητος και κυβερνησιμότητος. Από εκεί και πέρα, για μένα οι κυβερνήσεις του ενός κόμματος έχουν μια αξία στον βαθμό που μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να υλοποιούμε με αποφασιστικότητα το κυβερνητικό μας σχέδιο.

Δεν σημαίνει, όμως, ότι με το να έχεις αυτοδυναμία, ότι έχεις κατ’ ανάγκην την επικράτηση ενός κόμματος και μόνον. Δείτε τι έκανα εγώ ως Πρωθυπουργός και πόσα στελέχη ενέταξα στην κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό, που δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο σκοπός μας, λοιπόν, πάντα είναι να μπορούμε να συνθέτουμε. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στην κυβερνητική σταθερότητα, η οποία ξέρετε πόσο σημαντική είναι για την οικονομία.

Αυτή τη στιγμή η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία κατά την οποία πιστεύω θα μπορέσουμε επιτέλους ως χώρα να κάνουμε την μεγάλη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Το έχουμε πετύχει σε επιμέρους τομείς, βλέπετε το ψηφιακό κράτος, ας πούμε. Είναι τεράστια η σημασία της επόμενης τετραετίας.

Αν καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε- με μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη τετραετία να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τότε πραγματικά στο τέλος της -εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες- στο τέλος μιας οκταετίας θα μπορούμε να πούμε, ναι, αλλάξαμε την χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments