Διεθνή

Αυτή η κατοικία στο Λονδίνο αντλεί έμπνευση από το πιο δημοφιλές πορτρέτο του David Bowie

Αυτή η κατοικία στο Λονδίνο αντλεί έμπνευση από το πιο δημοφιλές πορτρέτο του David Bowie

Πηγή Φωτογραφίας: Elle Decoration

Πρόκειται για ένα loft, που «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως και παραδίδει μαθήματα design.

Το αρχιτεκτονικό studio Owl Design ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική την οποία αποτυπώνει σε κάθε χώρο που αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Η pop κουλτούρα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τους designers του γραφείου. Η όλη τους, τόσο ξεχωριστή αισθητική καταφέρνει να γίνεται «ένα» με τη ζεστασιά που οφείλει να αποπνέει κάθε σύγχρονη κατοικία. Πρόσφατα, οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να διαμορφώσουν εκ νέου ένα εντυπωσιακό σπίτι στη βρετανική πρωτεύουσα, το οποίο είναι η επιτομή της αισιοδοξίας και της κομψότητας.

Elle Decoration

Πρόκειται για ένα loft, που «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως και παραδίδει μαθήματα design. Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του ’80 και οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να χαρίσουν «ζωντάνια» ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στην ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση και προστέθηκαν μοντέρνες πινελιές που αναβάθμισαν θεαματικά όλους τους χώρους.

Παρατηρούμε πως ταpastel χρώματα πρωταγωνιστούν και χαρίζουν μια νότα φρεσκάδας στο όλο αποτέλεσμα. Η παλέτα αυτή «δένει» φοβερά μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις και ειδικά με το timeless & classy λευκό. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earthy μπεζ και το φωτεινό κίτρινο.

Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, αλλά και με το πορφυρό κόκκινο σε ορισμένες λεπτομέρειες. Παρά το γεγονός πως η τέχνη πρωταγωνιστεί και οι fashion πινελιές προσδίδουν χρώμα και διάσταση, αυτό που παρατηρούμε είναι πως εξασφαλιστεί έντονα η αίσθηση της αρμονίας, σε όποιο από τα σημεία κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Τίποτα το περιττό στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως όλα δένουν απίστευτα μεταξύ τους.

Elle Decoration

Το πιο σημαντικό highlight αυτού του σπιτιού είναι το γεγονός πως οι αρχιτέκτονες άντλησαν έμπνευση από τον θρυλικό David Bowie και πιο συγκεκριμένα από ένα δημοφιλές πορτρέτο του, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία. Τα χρώματα του πίνακα που βρίσκεται σε έναν από τους διαδρόμους του σπιτιού, είναι η παλέτα στην οποία βασίστηκε το αρχιτεκτονικό studio.

Τα βιβλία, τα κηροπήγια και τα εντυπωσιακά χαλιά που έχουν πάρει τη θέση τους στα τραπέζια, στο πάτωμα και τις υπόλοιπες επιφάνειες, δίνουν το vibe της πολυτέλειας. μιας και αυτή είναι η φύση της δουλειάς του. Παρόλα αυτά, η σχεδιαστική του φιλοσοφία προσεγγίζεται κατά κάποιον τρόπο με μια πιο sophisticated οπτική και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που οι χώροι αυτού του σπιτιού μας προκαλούν τόσο έντονο θαυμασμό.

Elle Decoration

Στο μεταξύ, οι έντονες γεωμετρίες είναι αυτές που παρατηρούνται σχεδόν στα περισσότερα σημεία του σπιτιού, τη στιγμή που το συνολικό ενδιαφέρον αυξάνεται με την προσθήκη ορισμένων πιο αφηρημένων μοτίβων που κάνουν τη διαφορά και αναβαθμίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η cozy αύρα που αναδύεται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, μας κάνει να μιλάμε για ένα ιδιαίτερο περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής. Οι μοντέρνες γραμμές έχουν λειτουργήσει εξαιρετικά στην προκειμένη περίπτωση, ξεκινώντας από τα είσοδο της κατοικίας έως τα υπνοδωμάτια και τις bathroom areas.

Σαν bonus αυτής της κατοικίας, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι και η προνομιακή τοποθεσία του, ακριβώς στην καρδιά του Λονδίνου. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού επωφελούνται κι έχουν την ευκαιρία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εργασιακό τους περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments