Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το φαινόμενο των ανατιμήσεων

Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το φαινόμενο των ανατιμήσεων
Γιάννης Οικονόμου: Για τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό θα έλεγα πια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Για τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό θα έλεγα πια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν έχει τις ρίζες του εδώ αλλά που ωστόσο είναι «ένα πρόβλημα υπαρκτό που δυσκολεύει πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δύο είναι τα βασικά σημεία: «πρώτον να τοποθετείσαι με ειλικρίνεια, να λες την αλήθεια χωρίς ούτε να εξωραΐζεις, ούτε να τραγικοποιείς και να εκμηδενίζεις και δεύτερον ως υπεύθυνη κυβέρνηση να μην περιορίζεσαι στις διαπιστώσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δρα, πρέπει με την πολιτική της να παράγει αποτελέσματα που και να στηρίζουν τον κόσμο προσπαθώντας να μετριάσουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας και από την άλλη να διασφαλίζουν μια ισορροπημένη και ασφαλή πορεία για τη χώρα σε ένα περιβάλλον διεθνές που όχι μόνο από οικονομικές παραμέτρους αλλά κι από άλλες όπως βλέπετε είναι περίεργο, είναι ασταθές, είναι δύσκολο. Οφείλουμε να το παρακολουθούμε με εγρήγορση και με σχέδιο».

Οικονόμου

Τι ανέφερε για τους λογαριασμούς

Εξήγησε ότι σε όλους τους λογαριασμούς οι πολίτες βλέπουν το ποσοστό της μείωσης του ποσοστού που θα αντιστοιχούσε στην αύξηση, πλέον πάρα πολύ καθαρά. Δεν μηδενίζει τις αυξήσεις αλλά αυτές οι αυξήσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν δεν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα.

Είπε, επίσης, πως για τους συμπολίτες μας που είναι πιο αδύναμοι οικονομικά υπάρχει διαφοροποίηση, γιατί πρώτον υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο όπου η έκπτωση εκεί είναι ακόμη μεγαλύτερη και δεύτερο διότι και το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες οικονομικές ενισχύσεις και με τον διπλασιασμό του επιδόματος αλληλεγγύης και με τα χρήματα που δόθηκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

« Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης σε ό,τι αφορά την ενέργεια, θα εξετάσει και θα σταθμίσει ανάλογα με τα δεδομένα και τις δυνατότητες επιπλέον πολιτικές στοχευμένης ενδεχομένως στήριξης σε εκείνες τις κατηγορίες που πιέζονται πιο πολύ. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και παρακολουθεί πάρα πολύ στενά το φαινόμενο των ανατιμήσεων, έχουμε εστιάσει την αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την ενέργεια, πάμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ που και αυτή θα ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών και εδώ είμαστε να δούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε στοχευμένες παρεμβάσεις για εκείνους τους ανθρώπους που τα φέρνουν πιο δύσκολα είτε αυτό αφορά συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες είτε συγκεκριμένα εισοδήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments