Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία απομακρύνεται από τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία απομακρύνεται από τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης
Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας με παρέμβασή του στο συνέδριο το “Μέλλον της Ευρώπης” αναφέρθηκε και την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας με παρέμβασή του στο συνέδριο το “Μέλλον της Ευρώπης” αναφέρθηκε και την Τουρκία. Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως η Τουρκία απομακρύνεται από τις αρχές και τις αξίες και της Ευρώπης. «Η ενταξιακή της διαδικασία, την οποία η Ελλάδα με γενναιότητα υποστήριξε έχει ουσιαστικά τελματώσει», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αξιών επαναλαμβάνω την απόλυτη πεποίθησή μου ότι η διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να επιλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:

«Βεβαίως δεν στερούμαι ρεαλισμού, δεν διαβλέπω σήμερα να υπάρχει αυτή η προοπτική. Δυστυχώς μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αλλά επιμένω να πιστεύω ότι η εμπέδωση αρχών, όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αποτελεί τη μόνη λεωφόρο, τον μόνο δρόμο των κρατών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

«Με αυτό το όραμα, με αυτή την αξιακή αντίληψη θα συνεχίσει να πορεύεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία εντός της ΕΕ», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως και η ένταξη της Ελλάδας πριν από δεκαετίες, «επίτευξη μέγιστου στρατηγικού στόχου του ελληνισμού».

Για την κρίση Ρωσίας Ουκρανίας

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με το Ρώσο ομόλογό του, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Γυρνώντας χθες από τη Μόσχα έφερα μαζί μου την ευθεία τοποθέτηση του Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία». «Θα ήθελα να κρατήσω την ευθεία τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς διότι οτιδήποτε συνιστά άλλη αντιμετώπιση θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος. Όπως είπε εξαιρετικά ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, θα βγούμε όλοι χαμένοι», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τον 21ο αιώνα μια μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, η οποία εξ αντικειμένου πρέπει να αποτελέσει τμήμα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, θα αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments