Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Καταδικάζω την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από τη Ρωσία

Στόλτενμπεργκ: Καταδικάζω την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από τη Ρωσία
Στόλτενμπεργκ: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σχολίασε την κίνηση του Ρώσου προέδρου να αναγνωρίσει τις δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Μετά την υπογραφή του διατάγματος για την αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σε καταδίκη της απόφασης Πούτιν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας Ντονέτσκ/Λουχάνσκ στην Ουκρανία προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα Πούτιν.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας να επεκτείνει την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ». Σε δήλωσή του, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τονίζει ότι αυτό υπονομεύει περαιτέρω την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διαβρώνει τις προσπάθειες για επίλυση της σύγκρουσης και παραβιάζει τις Συμφωνίες του Μινσκ, στις οποίες η Ρωσία είναι μέρος.

“Η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία “

Το ΝΑΤΟ υπενθυμίζει ότι το 2015 το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχει η Ρωσία, επιβεβαίωσε τον πλήρη σεβασμό του στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και σημειώνει ότι το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι μέρος της Ουκρανίας.

«Η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παρέχοντας οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στους αυτονομιστές. Προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να εισβάλει για άλλη μια φορά στην Ουκρανία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

“Οι Σύμμαχοι παροτρύνουν τη Ρωσία, με τον πιο έντονο τρόπο, να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας”

«Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Οι Σύμμαχοι παροτρύνουν τη Ρωσία, με τον πιο έντονο τρόπο, να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και να ανατρέψει αμέσως τη μαζική στρατιωτική της συσσώρευση εντός και γύρω από την Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία, σύμφωνα με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις», καταλήγει η δήλωση.

«Καταδικάζω την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην Ουκρανία. Υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση της κρίσης και παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Καλούμε τη Μόσχα να σταματήσει να τροφοδοτεί την κρίση και να επιλέξει τη διπλωματία», ήταν η δήλωση του Γενς Στόλτενμπεργκ..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments