Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να αναγνωριστεί η κυριαρχία της Ουκρανίας στα εδάφη της

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να αναγνωριστεί η κυριαρχία της Ουκρανίας στα εδάφη της
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ είχε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα, για πρώτη φορά τη χώρα μας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ είχε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα, για πρώτη φορά τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ ενώ αναφέρθηκε και στην ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: “Καλώς ήρθατε στην Αθήνα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε έναν αληθινό φίλο της Ελλάδος. Αποτελεί τιμή και προνόμιο να σας έχουμε στη χώρα μας. Δυστυχώς η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια πρωτοφανή επίθεση εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και την οποία καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να διακοπούν άμεσα οι εχθροπραξίες, τα Ρωσικά στρατεύματα να απομακρυνθούν από το έδαφος της Ουκρανίας και να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κυριαρχία της”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο  για μία κατάφωρη και απρόκλητη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου την οποία εμείς στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικογένεια καταδικάζουμε απερίφραστα. Σήμερα -όπως γνωρίζετε- θα συνεδριάσει εκτάκτως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να εγκρίνουμε πολύ αυστηρά μέτρα, κυρώσεις. Αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αφορά την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής γεωπολιτικής τάξης πραγμάτων. Αφορά, εν τέλει, την προστασία της ελευθερίας.

Θα σταθούμε ενωμένοι στην υπεράσπιση των αξιών μας και είμαι βέβαιος ότι και οι σύμμαχοι από ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, θα στείλουν ένα ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο μήνυμα.

Είναι κρίμα που βρίσκεστε εδώ υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά θα ήθελα να σημειώσω, σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, ότι ενισχύονται διαρκώς. Πρόκειται για κάτι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Αποδίδω μεγάλη αξία σε αυτή τη σχέση. Και θα ήθελα να αναφέρω ότι -καθώς αμφότεροι προερχόμαστε από πολιτικές οικογένειες- ότι ο αείμνηστος πατέρας μου τον Απρίλιο του 1990 αναγνώρισε επίσημα το κράτος του Ισραήλ, με την πρώτη του απόφαση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αποκαθιστώντας έτσι μια ιστορική αδικία από την πλευρά της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments