Nέα της αγοράς

Premia Properties: Η game changer real estate εταιρία

Premia Properties: Η game changer real estate εταιρία
Premia Properties: Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης έχει μπει η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρία ακινήτων, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη η οποία ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα του real estate αποτελώντας παράλληλα ένα από τα πιο επιτυχημένα turnaround stories των τελευταίων χρόνων.

Η «ιλιγγιώδης» ανοδική αναπτυξιακή πορεία

Με μία τολμηρή κίνηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εν μέσω θερινής ραστώνης συστήθηκε στο ευρύ κοινό ο challenger του real estate, όπως αποκαλούν τα πηγαδάκια των επενδυτών, την Premia Properties. Κίνηση ματ που αποκαλύπτει την λελογισμένη λήψη ρίσκου αλλά και τις καλά σχεδιασμένες κινήσεις της έμπειρης Διοικητικής ομάδας της εταιρίας. To αποτέλεσμα? Υπερκάλυψη αλλά και ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές. Η στρατηγική αλλά και τολμηρή κίνηση της εταιρίας «γύρισε κεφάλια» και άνοιξε το δρόμο για να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακές κινήσεις από την Premia Properties η οποία παρά την ραγδαία ανάπτυξη που έχει δει σε λίγους μόλις μήνες, παραμένει προσηλωμένη στο φιλόδοξο αναπτυξιακό της πλάνο.

Η Premia Properties αποτελεί μία εταιρία διαφορετική από τις άλλες του κλάδου της. Διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο με σημαντική ποιότητα και ποσότητα. Έχει καταφέρει να αυξήσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της από επτά (7) ακίνητα αξίας €65,9 εκ. πριν από περίπου ένα χρόνο σε είκοσι έξι (26) σήμερα, αγγίζοντας τα €172 εκ., συμπεριλαμβανομένων των σχολείων μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί άλλο ένα ακίνητο αξίας επένδυσης €19 εκ. Σε μία εποχή που διακρίνεται για την μεταβλητότητα των αγορών και τους απρόβλεπτους εξωτερικούς παράγοντες όπως η πανδημία του Covid, βλέπουμε πως υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να αποτελέσουν μία θετική διαφήμιση για τη χώρα μας στα διεθνή roadshows. Εταιρίες όπως η Premia Properties που έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μία δύσκολη περίοδο εστιάζοντας μάλιστα -στρατηγικά- σε κλάδους όπως τα logistics και τα κοινωνικά κτήρια που καθιστούν την ανάπτυξη περισσότερο διατηρήσιμη και λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικές διαταραχές.

«Πλάτες» από Σουηδία και εξειδικευμένη Διοικητική ομάδα

Με το ορόσημο της επιτυχημένης τρίτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Premia προσέλκυσε πλήθος ξένων επενδυτών αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ευρεία διασπορά της μετοχής (free flow).

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ένας εκ των βασικών επενδυτών είναι η εταιρεία γίγαντας στο real estate Balder με παρουσία σε 6 χώρες, του Σουηδό μεγιστάνα Erik Selin, που συγκαταλέγεται στους 750 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, με περιουσία ύψους 5,1 δις δολαρίων. Αέρας Σουηδίας επί 2 λοιπόν για την Premia αν λάβουμε υπόψη μας και το ότι βασική μετόχος είναι η Σουηδική εταιρία Sternen Stenhus που παραμένει ενεργά στο πλευρό της Διοικητικής ομάδας στην Ελλάδα. Μιας ομάδας που διαθέτει ισχυρή εξειδίκευση, εμπειρία και στόχο τη διαρκή ανάπτυξη, τη συνεχή χάραξη στοχευμένης στρατηγικής αλλά και την πραγματική, ουσιαστική πρόοδο. Η Premia έχει επενδύσει σε μία ομάδα ανθρώπων που διαθέτει σαφή προσανατολισμό στο αποτελέσματα με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη έργων, την ταχεία αλλά ισχυρή αναβάθμιση έργων καθώς και τη διαχείριση και εξέλιξη των ανθρώπων, με μία ιδιαίτερα αναπτυγμένη κουλτούρα εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και του «μαζί»

H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί επιλογή ουσίας για την Premia Properties. Παραμένει προσηλωμένη και φιλοδοξεί να ενεργεί βιώσιμα μετρώντας την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοσή της ακολουθώντας τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας. Για την εταιρία άλλωστε η βιωσιμότητα είναι μια επιχειρηματική μέθοδος συνώνυμη με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ευθύνη που προέρχεται από την πλήρη αναγνώριση του ρόλου της ως εταιρικός πολίτης. Και πρόσφατα αυτή η υπόσχεση αναγνωρίστηκε με την είσοδο της Premia στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μια ακόμη ευκαιρία λοιπόν για να την προσέλκυση ξένων επενδυτών που δίνουν ολοένα και περισσότερη βαρύτητα στις εταιρίες που ενσωματώνουν στη λειτουργία τους τα ESG κριτήρια. Μία ελληνική εταιρία που επενδύει με συνέπεια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση του κάθε Έλληνα. Γιατί βασική αρχή της Premia Properties είναι η συμμετοχική φιλοσοφία.

Λαμπρές Προοπτικές για το μέλλον

Στις προτεραιότητες της εταιρίας για το μέλλον παραμένει η υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου της Premia, ύψους 120 εκατ. ευρώ, με απώτερο στόχο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της να ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα οι επενδύσεις στον τομέα logistics, των γραφείων και εμπορικών αλυσίδων (big boxes) αλλά και επενδύσεις σε κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως σχολείων, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, χώροι περίθαλψης τρίτης ηλικίας παραμένει στην ατζέντα της.

Σύμφωνα με πηγές μάλιστα, μέσα στην επόμενη πενταετία ο στόχος είναι να έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί η αξία του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητα ανεβάζοντας τη συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της σε 1 δισ. ευρώ. Όλα δείχνουν πως ακόμη και αυτός ο στόχος δεν είναι μακριά. Πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας («ΑΕΕΑΠ»). Μια στρατηγική κίνηση που εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της Εταιρείας για την αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Η Premia Properties έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για το ελληνικό real estate. Και όπως φαίνεται έχει ανοίξει τον δρόμο για εισροή ξένων κεφαλαίων, λειτουργώντας ως επενδυτική διαφήμιση για τη χώρα, και «επενδυτική ατραξιόν», προσελκύοντας το «έξυπνο χρήμα». Διαθέτει σταθερή και σημαντική κερδοφορία με ισχυρότατη κεφαλαιακή δομή και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την πεπειραμένη διοικητική ομάδα, την ξεκάθαρη επενδυτική στρατηγική, αλλά και την προσήλωση στους φιλόδοξους στόχους της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείχνει τον δρόμο και για άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια από το ΧΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments