Οικονομία

ΕΚΤ: Απώλεια 1% του ΑΕΠ προβλέπει η ευρωζώνη για φέτος

ΕΚΤ: Απώλεια 1% του ΑΕΠ προβλέπει η ευρωζώνη για φέτος
ΕΚΤ: Απώλεια 1% προβλέπει η Ευρωζώνη για το ΑΕΠ φέτος ενώ διατηρείται το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Απώλεια 1% προβλέπει η Ευρωζώνη για το ΑΕΠ φέτος ενώ διατηρείται το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί κατά 0,3% – 0,4%, ενώ σύμφωνα με το ακραίο σενάριο η απώλεια μπορεί να φθάσει το 1%.

Παράλληλα στο μέτωπο του πληθωρισμού, όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι της Alpha Bank, η ολόπλευρη ρωσική επιχείρηση εισβολής στην επικράτεια της Ουκρανίας. Η κρίση φυσικού αερίου σε μια μονιμότερη πληθωριστική πίεση στις πρώτες ύλες και τα βασικά αγαθά, επαναφέροντας τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού (stagflation) πάνω από την Ευρώπη.»

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 98 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης . Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμοφώθηκε στο 2,53%, από 2,61% χθες, έναντι 0,20% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,33%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1249 δολ. από τα 1,1193 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1216 δολ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments