Οικονομία

Ελβετία: Έδωσε το “οκ” για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ελβετία: Έδωσε το “οκ” για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ελβετία: Η Ελβετία άναψε τελικά το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Η Ελβετία άναψε τελικά το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Η ελβετική κυβέρνηση γνωστοποίησε πως υιοθετεί το πακέτο κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας. Έτσι η Ελβετία ανακοίνωσε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στη χώρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ. Η υπουργός Δικαιοσύνης, Καρίν Κέλλερ-Σούτερ, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα 5 Ρώσων επιχειρηματιών που έχουν στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα αυτών των 5 ολιγαρχών.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει προμήθειες για τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την αρχή της ρωσικής εισβολής. «Η Ελβετία υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τους πολίτες της» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ισχύ οι κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Σε ισχύ τέθηκαν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τέθηκαν σε ισχύ αφού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Τι περιλαμβάνει

Συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση κάθε συναλλαγής Ευρωπαίων με τον κεντρικό χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όλοι οι πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία θα παγώσουν ώστε να εμποδιστεί η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments