Κόσμος

Αλλάζει στάση η Αυστραλία: Θα χρηματοδοτήσει πυραύλους και πυρομαχικά για την Ουκρανία

Αλλάζει στάση η Αυστραλία: Θα χρηματοδοτήσει πυραύλους και πυρομαχικά για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ

"Θα τους υποστηρίξουμε στην υπεράσπιση της πατρίδας τους στην Ουκρανία και αυτό θα το κάνουμε σε συνεργασία με το NATO", δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Η Αυστραλία θα χορηγήσει 70 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση αμυντικών όπλων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και πυρομαχικών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία άλλαξε στάση από την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία είχε δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει μόνον στρατιωτική τεχνική υποστήριξη. Ο Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι η πλειονότητα της νέας χρηματοδότησης όπλων για την Ουκρανία θα διατεθεί στην κατηγορία των θανατηφόρων όπλων. “Εννοούμε πυραύλους, εννοούμε πυρομαχικά, εννοούμε ότι θα τους υποστηρίξουμε στην υπεράσπιση της πατρίδας τους στην Ουκρανία και αυτό θα το κάνουμε σε συνεργασία με το NATO”, πρόσθεσε. Τα όπλα θα παραδοθούν γρήγορα, συνέχισε, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό.

“Μην το κάνετε”, δήλωσε παράλληλα ο Μόρισον, απευθυνόμενος στους Αυστραλούς πολίτες που θα ήθελαν να ταξιδέψουν για να ενταχθούν σε πολιτοφυλακές που μάχονται κατά του ρωσικού στρατού, σημειώνοντας ότι η νομική κατάσταση των ξένων υπηκόων που πολεμούν είναι ασαφής.

Η Αυστραλία θα χορηγήσει εξάλλου 35 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ) σε ανθρωπιστική υποστήριξη προς διεθνείς οργανώσεις για να βοηθήσει τους Ουκρανούς στην παροχή στέγης, τροφίμων, ιατρικής περίθαλψης, νερού και εκπαίδευσης, σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments