Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ότι συμβαίνει απέναντι στον κ. Πούτιν πρέπει να ισχύει και για τον Ερντογάν

Ανδρουλάκης: Ότι συμβαίνει απέναντι στον κ. Πούτιν πρέπει να ισχύει και για τον Ερντογάν
Ανδρουλάκης: Για μια σειρά θεμάτων όπως η κρίση στην Ουκρανία, η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η Τουρκία αλλά και οι δημοσκοπήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως η κρίση στην Ουκρανία, η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η Τουρκία αλλά και οι δημοσκοπήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την στήριξη του κόμματος του στην Κυβέρνηση για την αποστολή αμυντικού υλικού στο Κίεβο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι μια χώρα που έχει υποστεί ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν με τα γεγονότα της Κύπρου, δεν μπορεί να μην πάρει θέση. Είμαστε φίλοι του ρωσικού λαού, με μακρά ιστορία, αλλά ο Πούτιν έχει πάρει αποφάσεις που τις καταδικάζουμε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε «Βεβαίως πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες, για να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και όλες οι χώρες πως πρέπει ό,τι συμβαίνει απέναντι στον κ. Πούτιν, πρέπει να ισχύει και για τον Ερντογάν. Είναι αναθεωρητική δύναμη που προκαλεί αναστάτωση και αταξία στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε, αναφέροντας ακόμη «όμως και οι ΗΠΑ από το 1990 και μετά έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες άλλων χωρών σε άλλες περιοχές του κόσμου, την στάση των οποίων πληρώσαμε, όπως στην “αραβική άνοιξη”».

Για τις δημοσκοπήσεις

«Εγώ δεν πολιτεύομαι με μεζούρα, πολιτεύομαι αξιακά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την δική μας παράταξη ως αποκούμπι. Εμείς έχουμε άλλους στόχους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως τα πρώτα μελήματα στην πολιτική του κόμματος είναι οι θεσμοί, η οικονομία και το κοινωνικό κράτος.

«Εγώ έχω 3 στόχους:

  • να αλλάξουμε 10-15 πράγματα σε βασικούς τομείς
  • να έχω ένα σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό, καταρτισμένο, που θα το εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για να κάνει το πρόγραμμα μας πράξη
  • να πετύχουμε ανατροπή των συσχετισμών και της σημερινής παθογένειας της χώρας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως υπογράμμισε, «απέτυχε ο κ. Τσίπρας, αποτυγχάνει ο κ. Μητσοτάκης. Το δίλλημα μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν θα είναι εάν θα ακολουθήσουμε εμείς την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς θα βάλουμε το πρόγραμμα μας κάτω και θα πρέπει οι άλλοι να αποφασίσουν εάν μπορούν να το ακολουθήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments