Διεθνή

Ζελένσκι: Το σχέδιο διαφυγής του Ουκρανού προέδρου για να μείνει ζωντανός

Ζελένσκι: Το σχέδιο διαφυγής του Ουκρανού προέδρου για να μείνει ζωντανός
Ήδη επίλεκτες δυνάμεις Βρετανών και Αμερικανών βρίσκονται σε βάση στη Λιθουανία για να προετοιμάσουν τη διάσωση του προέδρου - Ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ζελένσκι βρίσκεται ήδη στην Πολωνία

ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν από κοινού σχέδιο διαφυγής του προέδρου Ζελένσκι από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα The Sun, το οποίοι επικαλείται πηγές, αλεξιπτωτιστές των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων «προετοιμάζονται για την επικίνδυνη διάσωση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ήδη πάνω από 70 επίλεκτοι Βρετανοί στρατιώτες έχουν ενταχθεί μαζί με του 150 Αμερικανούς της γνωστής ομάδας SEAL σε βάση στη Λιθουανία για να προετοιμαστούν για τη νυχτερινή αποστολή.

Με την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίας, οι ΗΠΑ είχαν προτείνει στον πρόεδρο Ζελένσκι να τον φυγαδεύσουν, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε απαντώντας «Θέλω πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο».

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε. Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Όμως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και για τις ρωσικές δυνάμεις ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ο νούμερο ένα στόχος.

Ρωσικά ΜΜΕ: Στην Πολωνία ο Ζελένσκι

Ανώτατη βρετανική πηγή είπε στους δημοσιογράφους: «Η πιο πιθανή λογική επιλογή θα ήταν να μετακινηθεί ο Ζελένσκι από το Κίεβο», ωστόσο ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ζελένσκι βρίσκεται ήδη στην Πολωνία, και συγκεκριμένα στην αμερικανική πρεσβεία.

Όπως αναφέρουν: “Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Πολωνία. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του Verkhovna Rada Ilya Kiva.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι «πέρασε τα ουκρανο-πολωνικά σύνορα εχθές και είναι πλέον ασφαλής στην αμερικανική πρεσβεία». Από εκεί θα συνεχίσει να ελέγχει τον ουκρανικό στρατό και τον άμαχο πληθυσμό, εκδίδοντας τρελές εντολές που στοίχισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σήμερα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin είπε επίσης ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από ενημερωμένες πηγές, ο Ουκρανός ηγέτης είχε εγκαταλείψει τη χώρα. «Ο Ζελένσκι έφυγε από την Ουκρανία. Οι βουλευτές του Verkhovna Rada είπαν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά του στο Lvov, όπου βρισκόταν όλες τις τελευταίες ημέρες. Τώρα είναι στην Πολωνία», είπε ο επικεφαλής της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments