Οικονομία

Κριστίν Λαγκάρντ: Μήνυμα σιγουριάς και εφησυχασμού θα εκπέμψει η ΕΚΤ

Κριστίν Λαγκάρντ: Μήνυμα σιγουριάς και εφησυχασμού θα εκπέμψει η ΕΚΤ
Κριστίν Λαγκάρντ: Μήνυμα σιγουριάς και εφησυχασμού θα εκπέμψει η ΕΚΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ με βάση τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μήνυμα σιγουριάς και εφησυχασμού θα εκπέμψει η ΕΚΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ με βάση τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η Κριστίν Λαγκάρντ θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τις αγορές, που κλυδωνίζονται σε πολεμικούς ρυθμούς, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει σε ετοιμότητα, προκειμένου να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία νομισματικής πολιτικής αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Με ευρωομόλογο η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής

Με ευρωομόλογο μαμούθ θα απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις επιπτώσεις οικονομικές και ενεργειακές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το ευρωπαϊκό μπλοκ κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα καθώς αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση κοινού χρέους για αλλαγές σε υποδομές στους τομείς ενέργειας και άμυνας.

Η από κοινού έκδοση ομολόγων αυτή τη φορά θα κατευθυνθεί στην κάλυψη των δαπανών κυρίως του ενεργειακού κόστους που επωμίζονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το σχέδιο προβλέπει την έκδοση ομολόγων και στη συνέχεια τη διοχέτευση των εσόδων στα κράτη – μέλη με τη μορφή δανείων με ευνοϊκούς όρους για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δαπανών. Εκδότης των νέων ομολόγων αναμένεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκτιμάται ότι θα πατήσει πάνω στη δομή διοχέτευσης πόρων των έκτακτων κοινωνικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που δημιούργησε η πανδημία, όπως για παράδειγμα το SURE για την απασχόληση ή το επενδυτικό ταμείο NextGenerationEU.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments