Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτό είναι το πακέτο μέτρων ενίσχυσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτό είναι το πακέτο μέτρων ενίσχυσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αύριο το πρωί θα εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο το πρωί θα εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ποιους αφορούν τα μέτρα

Τα μέτρα ύψους 1,1 δισ. τα οποία θα αφορούν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο και θα στοχεύουν και την ενεργειακή κρίση με την μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα και κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

«Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις», ανέφερε τέλος ο πρωθυπουργός.

Ποιες κατηγορίες αφορά

  • Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα
  • Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.
  • Συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Νέος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός  όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. “Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής αναστάτωσης. Και για μέτρα που θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments