Διεθνή

“Ποινική δίωξη” στους βοηθούς του Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο [2021]

“Ποινική δίωξη” στους βοηθούς του Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο [2021]

Πηγή Φωτογραφίας: raw story, guardian

Ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια ισχυρίστηκε πως είναι "πιθανό ο Ντόναλντ Τραμπ να διέπραξε εγκλήματα στα προσπάθειά του να αλλάξει υπέρ του το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020"

Εισήγηση για ποινική δίωξη των Πίτερ Ναβάρο και Νταν Σκαβίνο, κορυφαίων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε η ειδική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής που διερευνά τις συνθήκες για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. Η επιτροπή έκρινε ότι ο Ναβάρο, εμπορικός σύμβουλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και ο Σκαβίνο, βοηθός επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, δεν συνεργάστηκαν στην έρευνα του Κογκρέσου για τα τραγικά γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Η σύσταση για ποινικές διώξεις πηγαίνει τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου είναι πιθανό να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών.

Πριν από την ψηφοφορία της επιτροπής, ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια ισχυρίστηκε πως είναι “πιθανό ο Ντόναλντ Τραμπ να διέπραξε εγκλήματα στα προσπάθειά του να αλλάξει υπέρ του το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020”

Με αυτό το επιχείρημα, ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ντέιβιντ Κάρτερ, διέταξε την αποδέσμευση περισσότερων από 100 emails από τον ΤζονΙστμαν, δικηγόρο του Τραμπ, προς την επιτροπή.

Αν και ο Ναβάρο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εκτελεστικό προνόμιο για να αποφύγει τη συνεργασία, η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Σκαβίνο και του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός εκτελεστικού προνομίου δεν ήταν ισχυρός απέναντι στο εθνικό συμφέρον.

“Εξαφανισμένος” ο Σκαβίνο

Ο Σκαβίνο και ο συνήγορος του έχουν λάβει τουλάχιστον μισή ντουζίνα παραστάσεις για να συμμορφωθούν με την κλήτευση, σύμφωνα με την επιτροπή.

«Παρά όλες αυτές τις παρατάσεις, μέχρι σήμερα, ο κ. Σκαβίνο δεν έχει προσκομίσει ούτε ένα έγγραφο, ούτε έχει εμφανιστεί για κατάθεση», ανέφερε η έκθεση όπως τόνισε και το apnews.

Οι νομοθέτες σχεδιάζουν τώρα να επικοινωνήσουν με τη Μπιρτζίνια Τόμα — γνωστή ως Τζίνι — τη σύζυγο του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας, σχετικά με τα αναφερόμενα γραπτά της μηνύματα με τον πρώην υπάλληλο του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους την ημέρα των επιθέσεων στο Καπιτώλιο.

Επίσης αργότερα αυτή την εβδομάδα, η επιτροπή σχεδιάζει να πάρει συνέντευξη από τον πρώην σύμβουλο και γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ.

Η επιτροπή υποστήριξε στα δικαστικά έγγραφα ότι “ο Τραμπ και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε μια «εγκληματική συνωμοσία» για να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στο Εκλογικό Σώμα. Ο Τραμπ και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του διέδωσαν στη συνέχεια ψευδείς πληροφορίες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και πίεσαν κρατικούς αξιωματούχους να ανατρέψουν τα αποτελέσματα, παραβιάζοντας ενδεχομένως πολλούς ομοσπονδιακούς νόμους”, ανέφερε η επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments