Πολιτική

Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Κόντρα Γεωργιάδη – Βιλιάρδου στη Βουλή

Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Κόντρα Γεωργιάδη – Βιλιάρδου στη Βουλή
Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για την αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ  Άδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Βιλιάρδου ξέσπασε στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, μετά τις αντιρρήσεις του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για την απόφαση αποστολής αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Όσοι συμφωνούν στην άποψη αυτή θα έπρεπε να ντρέπονται και να μη μπορούν να κοιτάνε τον καθρέπτη! Τόσο σιχαμένη είναι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Ένα από τα ζητήματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι για την Επανάσταση είναι οι φιλέλληνες που ήρθαν με χρήματα όπλα και αίμα και πολεμήσαμε για να έχουμε εμείς ελευθερία έναντι των Οθωμανών. Πώς θα νιώθαμε αν μαθαίναμε πως οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί είχαν ένα Βιλιάρδο που έλεγε σιγά μη στείλουμε όπλα. Αν αύριο επιτεθεί η ‘Τουρκία σε ένα νησί και δεν είχαμε στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, θα είχαμε ηθικό δικαίωμα να κατηγορήσουμε κάποιον Ευρωπαίο που δεν έστειλε όπλα στην Ελλάδα να πολεμήσει τον Τούρκο; Θα έπρεπε η Βουλή να λέει σύσσωμη να στείλουμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία! Η ελληνική ιστορία είναι ιστορία αξιοπρέπειας και ιδανικών, όχι συμφέροντος. Το να συζητάτε στα αλήθεια αν πρέπει να στείλουμε όπλα είναι ντροπή! Να απομονωθούν οι φωνές με ένταση! Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία κύριε! Αυτό θα πει να είσαι Έλληνας».

Ο διάλογος

Οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η εξής στιχομυθία:

Βιλιάρδος: Κύριε υπουργέ, είναι ντροπή αυτά που λέτε…

Γεωργιάδης: Ντροπή είναι αυτά τα οποία λέτε εσείς και το γεγονός πως δεν θα έρθετε στη βουλή να ακούσετε τον Ζελένσκι…

Βιλιάρδος: Ο τρόπος που μίλησε ο υπουργός ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία! Είναι τραμπουκισμός δεν θα ακολουθήσω. Είναι άποψή μου αυτό ότι ο πόλεμος δεν καταπολεμάται με πόλεμο.

Γεωργιάδης: Θα ήθελα πολύ να φανταστώ σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη να διαμαρτυρηθεί η Ελληνική Λύση σε όποιον στείλει βοήθεια και να περιμένουν τους Τούρκους στα νησιά με γαρδένιες και λουλούδια για να τα υπερασπιστούν. Θα εκτιμούσαν και στην Ουκρανία να λέγανε στα τανκς με το «Ζ» αδέρφια μου αλήτες πουλιά.

Βιλιάρδος: «Σταματήστε να προσβάλλετε κάποια στιγμή! Άλλο το 1821 άλλες οι συνθήκες σήμερα, τέλος οι προσβολές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments