Διεθνή

Ο Παγκόσμιος Χάρτης των Αντιπολεμικών Διαδηλώσεων

Ο Παγκόσμιος Χάρτης των Αντιπολεμικών Διαδηλώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη ρωσική επικράτεια από τότε που ο Βλαδίμηρος Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Εκατοντάδες χιλιάδες  άνθρωποι έχουν βγει σε δημόσιες πλατείες και ρωσικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Χάρτης, που ακολουθεί, είναι δημοσιευμένος από τον OVD – Info.

Η OVD – Info είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα μέσων ενημέρωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που στοχεύει στην καταπολέμηση της πολιτικής δίωξης στη Ρωσία και έχει καταφέρει να τεκμηριώσει τις καταστολές της ρωσικής αντιπολίτευσης εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω οργάνωση, περισσότεροι από πέντε χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη ρωσική επικράτεια από τότε που ο Βλαδίμηρος Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Παγκόσμιος Χάρτης, που εξέδωσε η οργάνωση, αποτυπώνει δείχνουν τις τοποθεσίες όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές διαμαρτυρίες.

Περισσότερες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον 50 ρωσικές πόλεις, όπως το Τσελιάμπινσκ, η Μόσχα, το Νίζνι Νόβγκοροντ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Περμ, η Αγία Πετρούπολη, η Σαμάρα και την Αικατερινούπολη.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η OVD – Info παρακολουθεί τις διώξεις που γίνονται και έχουν πολιτικά κίνητρα και περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας από Ρώσους αστυνομικούς εναντίον κρατουμένων. Δημοσιεύει πληροφορίες με τη μορφή εξπρές ειδήσεων και ιστοριών που διηγούνται τα ίδια τα θύματα. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη θεσμών και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών (τίτος τομέας) και μηχανισμών δημοσίου ελέγχου των αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments