Διεθνή

Ρωσία: Ανθεί η μαύρη αγορά ευρώ και δολαρίου

Ρωσία: Ανθεί η μαύρη αγορά ευρώ και δολαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ρωσία: Οι Ρώσοι πολίτες έχουν ξεκινήσει να αγοράζουν ευρώ και δολάρια στην μαύρη αγορά για να σώσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Οι Ρώσοι αγοράζουν δολάρια και ευρώ στη μαύρη αγορά για να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους. Οι διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας, που επέφερε η εισβολή της στην Ουκρανία, προκάλεσαν πτώση στο εθνικό νόμισμά της, στο ρούβλι.  Έτσι, Ρώσοι έχουν στραφεί στη μαύρη αγορά για να αγοράσουν ευρώ και δολάρια

Οι συναντήσεις για την αγορά ευρώ και δολαρίου πραγματοποιούνται ιδίως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο δρόμο ή κοντά σε McDonald’s.

Αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι η οργάνωση ανταλλαγής συναλλάγματος γίνεται ακόμη και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ότι η ανταλλαγή αυτή είναι προφανώς παράνομη. Οι ποινικές κυρώσεις μπορεί να φθάσουν έως και τα επτά έτη φυλάκισης.

Η εμφάνιση των μαύρων αγορών αναδεικνύει την υψηλή ζήτηση για ξένα νομίσματα, καθώς οι Ρώσοι φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους. Το Κρεμλίνο έχει επιβάλει μια σειρά κεφαλαιακών ελέγχων για να σταματήσει τις εκροές νομισμάτων, όπως είναι η απαγόρευση για τους Ρώσους πολίτες να μεταφέρουν ξένο νόμισμα στο εξωτερικό και η απαίτηση από τους εξαγωγείς να πουλήσουν το 80% των κερδών τους σε ρούβλια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ανακοινώσει σχετικά ότι η Ρωσία δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικό αέριο που πρέπει να παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανακοίνωση αυτή είχε άμεση επίδραση σε ό,τι αφορά το ρούβλι, το οποίο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και του δολαρίου, ενώ είχε φθάσει στα όρια της κατάρρευσης στις 24 Φεβρουαρίου με την είσοδο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments