Διεθνή

Πούτιν: “Tο σχέδιο για αστραπιαίο οικονομικό πλήγμα απέτυχε”

Πούτιν: “Tο σχέδιο για αστραπιαίο οικονομικό πλήγμα απέτυχε”
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με το οικονομικό της Ρωσίας, επεσήμανε πως η χώρα του κατάφερε και αντεπεξήλθε

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με το οικονομικό της Ρωσίας, επεσήμανε πως η χώρα του κατάφερε και αντεπεξήλθε και το ακαριαίο οικονομικό πλήγμα απέτυχε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, το εθνικό νόμισμα αποκαθιστά της ισοτιμία του, η ροή χρήματος από το εξωτερικό επανέρχεται στο τραπεζικό σύστημα και οι πληρωμές προς τους πολίτες δεν διαταράχθηκαν.

«Ο βασικός αρνητικός παράγοντας για την οικονομία τα τελευταία χρόνια είναι η πίεση από τις κυρώσεις, άλλη μία πίεση κυρώσεων από δυτικές χώρες. Αλλά το σχέδιο για αστραπιαίο οικονομικό πλήγμα απέτυχε. Επιπλέον οι κυρώσεις δεν ήταν χωρίς αντίκτυπο για τους εμπνευστές τους. Μιλώ για την αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας και την επιδείνωση της οικονομικής δυναμικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, την μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων και την απομείωση των καταθέσεών τους», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Υποσχέθηκε να υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης των πολιτών, που πλήττονται από τον υψηλότατο πληθωρισμό, ο ποίος έφθασε στο ιστορικό 17,5%.

Ολ’ αυτά στον απόηχο της συνέντευξης της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην γερμανική ταμπλόιντ Μπιλντ. Εκεί προανήγγειλε έκτο γύρο κυρώσεων που θα στοχεύουν σε δύο κύριους άξονες, στον τραπεζικό τομέα με βοή προς την Sberbank και το ρωσικό πετρέλαιο.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεξεργάζονται «έξυπνοι μηχανισμοί», οι οποίοι θα διασφαλίζουν ότι θα συρρικνώνονται διαρκώς τα έσοδα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments