Διεθνή

Ιταλία: Προς απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Ιταλία: Προς απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ιταλία: Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης ανέφερε πως η Ιταλία σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο ως το 2024.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η Ιταλία δε αναμένεται να έχει απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό αέριο μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, η Ιταλία σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο ως το δεύτερο μισό του 2024, δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της χώρας Ρομπέρτο Σινγκολάνι. “Θα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι ως το δεύτερο μισό του 2024, δεν θα χρειαζόμαστε το ρωσικό φυσικό αέριο”, επεσήμανε ο Σινγκολάνι.

Όταν ο Ιταλός υπουργός ρωτήθηκε για το αίτημα της Ρωσίας να πληρώνεται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει στις “μη φιλικές” χώρες, ο Ιταλός υπουργός απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να λάβει μια “ξεκάθαρη και σαφή” πολιτική απόφαση ώστε να μην μετακυληθεί η ευθύνη στις μεμονωμένες κυβερνήσεις και τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου της ΕΕ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, σήμερα οι αποθήκες φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι γεμάτες κατά 32% και συνεχίζουν να γεμίζουν. Όπως είπε, όλες οι χώρες έχουν καταστρώσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση πλήρους διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Καταδικάζουμε την μονομερή απόφαση της ρωσικής Gazprom να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία και επιβεβαιώνουμε ότι όλοι οι προμηθευτές πρέπει να σέβονται τις υποχρεώσεις τους, βάσει των συμβολαίων με τα οποία δεσμεύονται» τόνισε ακόμη η υπουργός της Γαλλίας. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Κομισιόν και τις εταιρείες για μια κοινή προσέγγιση για τον τρόπο πληρωμής που θα είναι συμβατός με τους κανόνες της ΕΕ και θα σέβεται τα συμβόλαια. Η Επιτροπή έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments