Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για θέματα Ενέργειας μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για θέματα Ενέργειας μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου στο Μαξίμου, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν "μέτρα - ανάσα" για τους καταναλωτές ακόμα και αύριο

Με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για θέματα ενέργειας.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί πυρετός συσκέψεων ώστε να εξεταστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα ανακοινωθεί πιθανότατα – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – ίσως και αύριο Πέμπτη.

Τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων προανήγγειλε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με μία ανάρτησή του στο Instagram, όπου με ένα ψαλίδι στη φωτογραφία, στη λεζάντα έγραψε: «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Εν αναμονή των νέων μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται σύντομα, ενώ μπορεί να γίνουν ακόμη και αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία τα μέτρα να εξειδικευθούν από τους υπουργούς.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα τιμολόγια στα προ κρίσης επίπεδα δεν αποκλείεται να τροποποιήσει και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της παρέμβασης, με στόχο, αν είναι τεχνικά εφικτό, να καλυφθεί και ο Μάιος.

Ποιο σενάριο προκρίνεται

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πολλά σενάρια που έχουν εξεταστεί, δείχνει να προκρίνεται αυτό του πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η μέση χονδρική τιμή διαμορφώθηκε στα 246,60 ευρώ/MWh, δηλαδή 9,56% χαμηλότερα από αυτήν του Μαρτίου, που ήταν ο πιο «σκληρός» μήνας ως τώρα. Ωστόσο, παρά τη μείωση, η σύγκριση με τα περσινά επίπεδα είναι συντριπτική, καθώς είναι «φουσκωμένη» κατά 284,29%. Όσο για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, παραμένοντας στη ζώνη των 245 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments