Πολιτική

Μέτρα για το ρεύμα: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Αύριο οι εξειδίκευση

Μέτρα για το ρεύμα: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Αύριο οι εξειδίκευση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μέτρα για το ρεύμα: Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης

Σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ρεύματος και την ενεργειακή κρίση. Την είδηση έκανε γνωστή το Μέγαρο Μαξίμου. Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Πως θα κινηθούν οι επιδοτήσεις

Η κυβέρνηση αναμένεται να παράσχει μεγαλύτερες του αναμενομένου επιδοτήσεις, στην περιοχή των 55-60 ευρώ/μεγαβατώρα (72 για τους οικιακούς λογαριασμούς τον Απρίλιο), είναι όμως πιθανό οι επιδοτήσεις να αφορούν και καταναλώσεις πάνω από 300 KwH.

Το μεγάλο βάρος στον Ιούνιο

Η παρέμβαση, όμως, έρχεται από την 1η Ιουνίου και εκεί ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση. Κεντρική ιδέα είναι το πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η παρέμβαση, πάντως, θα είναι σταθερή σε μια τιμή. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστεί η υφιστάμενη επιδότηση και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και ειδικά για τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 55-60 ευρώ την μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr η δυσφορία των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε πολλές περιπτώσεις αλλά και η ανάγκη να δοθεί ένα μήνυμα στο συνέδριο που ξεκινά αύριο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  Στόχος της κυβέρνησης είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος να γυρίσουν σε επίπεδα 2020.

Χατζηδάκης για τους λογαριασμούς ρεύματος: Θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές

Για τα ενεργειακά, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Πέραν των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει με επιδοτήσεις από το Ταμείο Ρύπων και επιδοτήσεις κατευθείαν από τη ΔΕΗ, θα υπάρξει ευρύτερη παρέμβαση σε κρατικό επίπεδο για να απαλυνθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμολογίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments