Ελλάδα

Προπληρωμένες κάρτες: Έκανε αγορές και έκανε τον… ανήξερο

Προπληρωμένες κάρτες: Έκανε αγορές και έκανε τον… ανήξερο
Προπληρωμένες κάρτες: Στη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος εμπλέκεται σε περιπτώσεις κλοπών στοιχείων προπληρωμένων καρτών (paysafecards) από καταστήματα ψιλικών και περίπτερα

Στη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος εμπλέκεται σε περιπτώσεις κλοπών στοιχείων προπληρωμένων καρτών (paysafecards) από καταστήματα ψιλικών και περίπτερα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 36χρονος με το πρόσχημα αγοράς προπληρωμένων καρτών, αξίας 100 ευρώ η καθεμία, προκαλούσε την έκδοσή τους από τους υπαλλήλους, αλλά στη συνέχεια για διάφορους λόγους υπαναχωρούσε, υφαρπάζοντας όμως στο μεταξύ το σειριακό αριθμό των καρτών, τις οποίες και εξαργύρωνε κατόπιν , χωρίς να καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο. Προπληρωμένες κάρτες:

Με τον παραπάνω τρόπο φέρεται να υφάρπαξε τους κωδικούς συνολικά οκτώ καρτών, κατά το διάστημα από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη έως τα μέσα του επόμενου μήνα. Η σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τσιγάρα αξίας 37.000 ευρώ η λεία εγκληματικής ομάδας που προχωρούσε σε διάλυση μαγαζιών

Τσιγάρα και καπνικά προϊόντα, αξίας 37.000 ευρώ, έκλεψαν από έξι καταστήματα μέλη εγκληματικής ομάδας που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία, χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ως μέλος της ταυτοποιήθηκε άνδρας, 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Οι διαρρήξεις-κλοπές έγιναν το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2021, με τους δράστες άλλοτε να παραβιάζουν τα προστατευτικά ρολά των καταστημάτων-«στόχων» κι άλλοτε να σπάνε τις τζαμαρίες τους προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.

Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα, καλυμμένο κάτω από στρώματα φέροντας ίχνη αλλοίωσης και μετατροπών, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Ανήλικος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Δεκαεπτάχρονος από τη Συρία συνελήφθη για παράνομη μεταφορά δύο συμπατριωτών του, τους οποίους είχε κρύψει στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Το όχημα, το οποίο φέρεται να είχε κλαπεί τα προηγούμενα 24ωρα, έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς καθώς κινείτο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος των Κερδυλλίων.

Αγνοώντας το σήμα των αστυνομικών, ο ανήλικος οδηγός μπήκε σε χωματόδρομο όπου ακινητοποίησε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός. Συνελήφθη όμως και ακολούθησε η έρευνα στο πορτμπαγκάζ.

Οι διακινούμενοι μετανάστες, ένας εκ των οποίων δήλωσε ανήλικος, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments