Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Η γαλάζια σημαία η… απάντηση Μητσοτάκη στη “γαλάζια πατρίδα”

Ελληνοτουρκικά: Η γαλάζια σημαία η… απάντηση Μητσοτάκη στη “γαλάζια πατρίδα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Αρχείου

Ελληνοτουρκικά: Μόνο τυχαία δεν ήταν η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ψέριμο

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ψέριμο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τη φωτογραφία της ελληνικής σημαίας που ανέβασε από το ακριτικό νησί και την πόσταρε στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media, έδωσε με το δικό του τρόπο το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Όπως ήταν λογικό, αυτή η κίνηση έφερε έντονο εκνευρισμό στην Τουρκία καθώς με την ανεδαφική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας», έχει φέρει τον έντονο εκνευρισμό στην Ευρώπη, μιας και τα “τσαλίμια” του Τούρκου Προέδρου αναγκάζουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σε προβούν σε ισχυρές συστάσεις.

Εάν η γειτονική χώρα εξακολουθήσει απτόητη την ίδια προκλητική στάση μέχρι τα τέλη του μήνα, τότε αναμένεται να βρεθεί πολύ κοντά στο κυρίως μενού της επόμενης Συνόδου Κορυφής (23-24 Ιουνίου), στον απόηχο και των δηλώσεων του Προεδρεύοντα της ΕΕ, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος Πρόεδρος ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά λίστα δηλώσεων στήριξης των ελληνικών θέσεων, μαζί με την Κομισιόν, τον επικεφαλής του State Department, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και το Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Μόνο για τη προκλητικότητα κόντρα στην Ελλάδα “συμπράττουν” Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου

Καθώς καθίστανται ορατοί ολοένα και περισσότερο μέρα με την μέρα οι καρποί της εκστρατείας διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων από μέρους της Αθήνας, αυξάνεται αντιστρόφως ανάλογα η νευρικότητα στην Άγκυρα, που χτύπησε χθες «κόκκινο» με τη συμπαράταξη Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου.

Παρότι τους δύο πολιτικούς άνδρες χωρίζει άβυσσος και οι φαρμακεροί χαρακτηρισμοί μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα εν μέσω προεκλογικού κλίματος, εντούτοις ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”». «Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!», κατέληξε ο Κιλιτσντάρογλου.

Την ίδια ώρα, σε εκστρατεία επηρεασμού της κοινής γνώμης έχει επενδύσει η τουρκική προπαγάνδα, αφού το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας τροφοδοτεί διαρκώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση EFES2022, αποτυπώνοντας σκηνές από απόβαση σε νησιά, αλλά και πτώση αλεξιπτωτιστών, για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων.

Επιπρόσθετα, λειτουργώντας σπασμωδικά, 32 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας καταγράφηκαν χθες, μέσα σε μια μέρα από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ μεγαλύτερη πίεση αναμένεται το επόμενο διάστημα και στο επίπεδο των σεισμικών ερευνών, καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το τέταρτό της πλωτό γεωτρύπανο, εντός του Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments