Πολιτική

Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα προασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα”

Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα προασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μητσοτάκης: Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια αντίστοιχα

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια αντίστοιχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία προασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα.

Υπό κανονικές συνθήκες η “μίνι περιοδεία” του Πρωθυπουργού θα μπορούσε να είχε εστιαστεί στον τουρισμό και στην οικονομική ανάπτυξη των συγκεκριμένων νησιών, αλλά η συνεχής προκλητικότητα των Τούρκων και οι συνεχιζόμενες παράνομες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, έχουν φέρει την εκ νέου στην επικαιρότητα το ελληνοτουρκικό.

Μητσοτάκης από Κω: Φυλάσσουμε τα σύνορά μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του στάση που έκανε στην Κω αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτηση, τονίζοντας πως φυλάμε τα σύνορα μας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. «Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», είπε.

«Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μητσοτάκης στην Ψέριμο: Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας

«Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναρτώντας φωτογραφία από το νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί στο μικρό ακριτικό νησί και το 2017, ως πρόεδρος της ΝΔ, και σήμερα το επισκέπτεται για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά τους νησιώτες. Πριν από μερικούς μήνες, μάλιστα, στο νησί τοποθετήθηκε μετά από χρόνια στρατιωτικός ιατρός, ο οποίος και είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη. Screenshot_1

Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια: Πιστεύω πολύ στο astypalea project

«Πριν από δύο χρόνια επιλέξαμε ένα ελληνικό νησί για να κινηθούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και να αποδείξουμε ότι η τεχνολογία έχει χρησιμότητα εάν εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

«Όσα έχουν γίνει δεν θα είχαν νόημα εάν η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθούσε να παράγεται από τα παλιά εργοστάσια. Πλέον ερχόμαστε και δρομολογούμε ένα νέο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ και το οποίο έρχεται και κουμπώνει στο δίκτυο του νησιού έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ενέργεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πιστεύω πολύ στο astypalea project διότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει εάν δεν έχουμε τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «στη μάχη της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να είμαστε στάσιμοι». «Δεσμεύομαι ότι θα έρχομαι τακτικά για να επιβλέπω την πρόοδο του project», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments