Διεθνή

Ποντολιάκ: “Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες”

Ποντολιάκ: “Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ποντολιάκ: Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέβλεψε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία ενδέχεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες ακόμη.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, προέβλεψε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία ενδέχεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες ακόμη. “Αυτό μπορεί να τραβήξει για άλλους δύο με έξι μήνες”, σημείωσε ο Ποντολιάκ σε συνέντευξή του στον ρωσικό αντιπολιτευόμενο ιστότοπο Medusa, με τον όγκο των αποθεμάτων όπλων που διαθέτουν οι δύο πλευρές να αποτελεί βασικό στοιχείο που θα καθορίσει την εξέλιξη της σύρραξης.

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας είναι το πώς μπορεί με τον καιρό να αλλάξει η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, την Ουκρανία και τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο αν η κατάσταση επί του πεδίου αλλάξει και η Ρωσία αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να θέτει τους όρους.

Προειδοποίησε εξάλλου ότι τυχόν εδαφικές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία δεν θα σημάνουν το τέλος του πολέμου. Κάποιες πόλεις, όπως η Μαριούπολη και το Σεβεροντονέτσκ όπου πλέον μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες, ουσιαστικά δεν υπάρχουν πια, τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Ο Ποντολιάκ εκτίμησε σε 80.000 τις απώλειες των Ρώσων, περιλαμβάνοντας στον αριθμό αυτόν τόσο τους νεκρούς όσο και τους τραυματίες του ρωσικού στρατού, μεταξύ των αυτονομιστών και των μελών της μισθοφορικής ομάδας Wagner. Πλέον, πρόσθεσε, έπειτα από μια καταστροφική για τη Μόσχα αρχική φάση του πολέμου, οι απώλειες των δύο πλευρών – Ρωσίας και Ουκρανίας- είναι “συγκρίσιμες”. Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι έως και 100 Ουκρανοί μαχητές σκοτώνονται και άλλοι 500 τραυματίζονται καθημερινά στον πόλεμο.

Οι Ρώσοι χτυπούν στρατιωτικές και αστικές υποδομές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 100η μέρα.  Η Ρωσία συνεχίζει να καταφέρει πυραυλικά πλήγματα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας έχοντας στόχους αστικές και στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μοτουζιάνικ, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ιδιαίτερα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα μικρό πυραυλοφόρο πολεμικό εκτόξευσε τουλάχιστον έξι θαλάσσιους πυραύλους πλεύσης τύπου Kalibr και ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μακράς εμβέλειας εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους X-22 , θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές του Κιέβου, του Λβίβ και του Μικολάιφ» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σε ετοιμότητα δύο πυραυλοφόρα πλοία

Ο Μοτουζιάνικ υπογράμμισε ότι στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν επιδιώκοντας να απομονώσουν την περιοχή που διεξάγονται μάχες, τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και υποστήριξης πυρός στην παράκτια κατεύθυνση.

Ο εχθρός συνεχίζει τον αποκλεισμό της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πυραυλοφόρα πλοία που φέρουν θαλάσσιους πυραύλους τύπου Kalibr, με συνολική δυνατότητα εκτόξευσης έως 18 πυραύλων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments